Élet-Stílus

Hatan, egy teljes hónapig takarították a világ legmocskosabb házát

A szomszédoknak fogalma sem volt róla, hogy a mellettük lévő házban közel 144 tonna rothadó szemetet halmoztak fel.

Az egyik magát megnevezni nem kívánó szomszéd saját bevallása szerint csak azért hívta ki a brit közegészségügyi hatóság embereit, mert valamelyik reggel egy patkányt látott átsuhanni lincolnshire-i szomszédja kertjén. „Nem akartam, hogy az én házamban verjen tanyát, ezért jelentettem az esetet” – mondta később a férfi, aki elárulta, fogalma sem volt mi folyik a szomszéd házban.


Képek forrása: Ben Lack Photography Ltd.  

A hatóságok később ellenőrizték a szomszéd házat is, ám amit ott találtak, arra nem lehettek felkészülve: a ház minden szegletében 40 évnyi rothadó, bűzlő és bomló szemetet találtak. A tulajdonost, egy hetvenes éveiben járó könyvelőt, aki a szomszédai szerint mindig elegáns, jól szituált és kedves volt, azonnal kitelepítették.

 

„Természetesen tiszteletben tartjuk a magántulajdont, de ebben az esetben kénytelenek voltunk közbeavatkozni, mivel a lehetetlen állapotok már a szomszédok egészségi állapotát is veszélyeztették” – mondta el John Waite, a North East Lincolnshire Council képviselője. A férfi hozzátette, a házban munkatársai 30-40 év szemetét találták: többek között ételcsomagolásokat, dobozokat és műanyagokat, de találtak állati tetemeket és ürüléket is. „Mivel a tulajdonos soha nem takarított, a hulladék idővel bomlani kezdett, ami olyan hőt termelt a padlószinten, hogy a ház alapzatát is megrongálta.”

 

A világ legmocskosabb házát végül egy hat főből álló takarítóbrigád szabadította ki a szemét fogságából. Egy hónapig dolgoztak, mire a 144 tonnányi szemetet eltüntették. A házat jelenleg fertőtlenítik, csak ezután térhet vissza az eredeti tulajdonos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik