Élet-Stílus

A külseje miatt megalázott lányt választották szépségkirálynőnek – videó

Az iskolai rendezvényen a sokak által vegzált Lillian fejére került a korona.

Az iskolai bántalmazás elleni küzdelem mintapéldája lehet az az eset, amely a napokban Észak-Texasban történt. Egy Lillian Skinner nevű lányt módszeresen alázza néhány osztálytársa: gúnyolódnak vele, csúfolják a frizurája és a fogai miatt.

A Grand Prairie középiskola diákjai kegyetlen tréfát eszeltek ki: elhitették Lilliannel, hogy őt is jelölték szépségkirálynőnek a homecoming rendezvényen (ez olyan esemény az amerikai oktatási intézményekben, amelyre az egykori diákok visszatérnek, együtt ünnepelnek a jelenlegi tanulókkal).

Valójában persze a lány nem került az esélyesek közé, ám arról nem tudott, hogy két barátnője megállapodott: ha bármelyikük nyer, a koronát a társai által bántalmazott diáknak adja. A díjkiosztón felemelő pillanatnak lehettek szemtanúi a jelenlevők – a megválasztott szépségkirálynő Lillian fejére tette a koronát.

A Grand Prairie vezetője az NBC News-nak elmondta: az iskolaigazgatóként töltött évei alatt ennél meghatóbb jelenetet nem látott. Az eset után Lillian, valamint a szépségverseny nyertese és udvarhölgye mind a 2600 diákkal aláíratott egy iskolai zaklatás elleni nyilatkozatot.

„Láttam az arcát, amikor átvette a díjat, és felbecsülhetetlen volt a reakciója, úgyhogy éreztem, hogy jól döntöttünk” – mondta a koronát továbbpasszoló lány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik