Élet-Stílus

Mit bánunk meg a szexszel kapcsolatban?

A férfiak azt, hogy nem szexelhettek elég emberrel, a nők pedig azt, hogy nem a megfelelő emberrel kerültek össze - állítja egy új tanulmány.

A University of Texas és a University of California kutatóinak közös tanulmánya arra mutat rá, hogy mind a férfiak, mind a nők mást bánnak szexuális életükben. Ez a fajta bánkódás vagy sajnálat része a szexhez és a reprodukcióhoz kötődő evolúciós folyamatnak.

“Azevolúció történetében a férfiak számára minden egyes kihagyott alkalom egy új szexuális partnerrel gyakorlatilag egy kihagyott reprodukciós lehetőség. Ez evolúciós szempontból igencsak költséges” – nyilatkozta Martie Haselton, a University of California társadalompszichológiai professzora, a tanulmány egyik szerzője. 


Kép forrása: Thinkstock 

A férfiak három fő dolga, amiket sajnálnak: túl félénkek egy lehetséges partner megközelítése során (27 százalék), az, hogy nem voltak bevállalósabbak a szexben fiatalabb korukban (23 százalék), illetve hogy nem voltak bevállalósabbak szingliként (21 százalék). A nők ehhez képest teljesen más dolgokat sajnálnak: azt, hogy a a rossz emberrel vesztették el szüzességüket (24 százalék), hogy megcsalták aktuális vagy egy korábbi partnerüket (23 százalék), illetve azt, hogy szexuálisan túlságosan kalandozóak voltak (20 százalék).

Szeretne még többet megtudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik