Élet-Stílus

Képtelenség lemerülni a világ legmélyebb úszómedencéjének aljára

A 40 méter mély medence alját csak az igazán profi szabadtüdős merülők láthatják meg búvárfelszerelés nélkül.

Az Y-40 névre keresztelt úszómedence nem csak azért különleges, mert a maga 40 méteres mélységével a világ legmélyebbje lett, hanem azért is, mert tele van mesterségesen kialakított barlangokkal és a termálvíznek köszönhetően a hőmérséklete sosem megy 30 fok alá.

 

A négycsillagos olasz hotel, a Hotel Terme Millepini büszkesége júniusban vette át a legmélyebb medencének járó megtisztelő címet a brüsszeli Nemo 33-tól, ahol a legmélyebb pont 34,5 méteren volt. A belga medence különlegessége abban rejlett, hogy vizét klórmentes, többszörösen szűrt, állandó harminc fokos forrásvíz adta.

És, hogy milyen mély 40 méter? Nos, ha az nem lenne elég az érzékeltetésre, hogy egy levegővel csak az igazán profik jutnak le az aljáig és vissza, elmondjuk: 40 méter éppen akkora, mint egy átlagos, 12 emeletes épület, vagy kilenc, egymás tetejére állított kétemeletes busz.

A medencét egyébként bárki használhatja, de rendszeresen nem pancsolásra, hanem búvár- és szabadtüdős merülés oktatására, gyakorlására használják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik