Élet-Stílus

Önfeledt kikapcsolódás az egész családnak a Velencei-tó partján (x)

A Közép-Dunántúli Régió szívében, a Velencei-tó partján varázslatos természeti környezetben, a Velence Resort & Spa-ban töltöttünk néhány napot, immár sokadik alkalommal.

Miért is szeretjük ezt a helyet annyira? Egyrészt, mert nagyon könnyen megközelíthető, Budapestről autópályán akár fél óra alatt elérhető, ami egy-két nyűgös kisgyerekkel bizony kiemelt szempont.

Másrészt itt nem csak üres szó a család- és gyermekbarát jelző, amit mi sem bizonyít jobban, mint a környezet kialakítása és az egymást érő programok. Bármikor kedvünk támad játszani, betérhetünk a folyamatosan nyitva tartó, játékokkal gazdagon felszerelt játszó szobába.

Ha gyerekek nélkül szeretnénk igénybe venni a wellness részleg szolgáltatásait, erre is van lehetőség. Jó helyen tudhatjuk a csemetéket a Játékszigeten, ahol különféle társasjátékokkal játszhatnak, mesekönyvet lapozgathatnak, vagy konstrukciós játékokból építhetnek. Ha kedvük van, gyöngyből készíthetnek képeket, gyurmázhatnak, rajzolhatnak, festhetnek, papírból hajtogathatnak különböző figurákat, kreativitásuknak csak az idő és a fantázia szab határt. Amíg ők alkotnak, mi elindulunk felfedezni a kétszintes, tópanorámás wellness részleget, a kül- és beltéri gyógyvizes és élménymedencéket, a szaunaparkot, ahol a szaunázás élményét szauna szeánszokkal teszik teljessé, a mézes, narancsos, eukaliptuszos vagy tengeri sós felöntés közül nagyon nehéz választani.

Kényeztető, klasszikus és alternatív masszázslehetőségek széles tárházát kínálják, itt sem egyszerű eldönteni, melyik masszázst is vegyük igénybe. Ha már a fürdőben vagyunk, feltétlenül részt kell vennünk a szálloda sportanimátora által tartott vízi tornák egyikén. Hangulatos zene, a vízben végzett mozgás, a változatos gyakorlatok pozitívan hatnak testre és lélekre egyaránt. Lelkes és mosolygós animátorokkal minden hétvégén, kiemelt időszakokban és iskolai szünetekben találkozhatunk a szállodában, ők a hangulatfelelősök, akik reggeltől késő estig mosolyogva és végtelen türelemmel foglalkoznak a gyerekekkel, felnőttekkel egyaránt. A változatos programok között megtalálható pl. a bohóc- és varázslónap, indián és kalóznap, ismerkedhetnek a reneszánsz kor világával, a zene napján saját maguk által készített hangszereken játszhatnak, a családi „bütyköldében” pedig együtt alkothat gyermek és felnőtt. Az egész napos kalandozásokat követően a nap fénypontja az esti mini disco, ahol a szálloda kabalafigurája Ele-Fülöp, teljes életnagyságban beáll táncolni, ezzel aztán fergeteges hangulatot teremtve mindenki számára.

Mini disco-t követően az esti programmal zárul a nap. Családunkban nagy népszerűségnek örvend a diavetítés és bábelőadás, a táncbemutatók, bohóc- és bűvészprodukciók, de a változatos nyereményjátékok is kedvenceink közé tartoznak.

Legutóbb váratlan újdonságot fedeztünk fel. A szálloda területén igazi gyermekparadicsom épült, ahonnan kirobbantani sem lehetett a gyerekeket: egy háromszintes játszóházi labirintus műanyag csúszdával, függőhíddal, „boksz-zsákokkal”, felfújható bójákkal, le-feljárókkal, szivacs figurákkal, továbbá golyós medencével és sok-sok színes műanyag labdával. Ide aztán tényleg érdemes újra és újra visszatérni, mindig találunk valami újdonságot. Mi sem jellemző jobban az elégedettségre, mint amikor hazaúton felharsan a kérdés: mikor megyünk megint vissza???

Ajánlott videó

Olvasói sztorik