Élet-Stílus

Amit minden negyvenes nőnek meg kell tennie

Azért mert közeledik a negyedik iksz és a vele együtt járó változások, egy nő igenis lehet kiegyensúlyozott, boldog és egészséges.

A középkorú nők szervezete lassan, de biztosan halad a menopauza felé, és sajnos néhány változással bizony nehéz szembenézni. Lelassul az anyagcsere, ami miatt jellemzőbb lehet a hízás. Csökken az izommennyiség és a csontdenzitás is, így idősebb korban egyre több hölgynél alakul ki csontritkulás.

A hormonális változások miatt alacsonyabb a libidó, a változások és az életmód miatt pedig többet stresszelnek. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amellyel a negyvenes hölgyek megalapozhatják, hogy később is egészségesek maradjanak!

Reggelizzünk minden nap!

Bár a kötelezettségek miatt ritkán van időnk nyugodtan leülni az asztal mellé reggelizni, sokan csak egy csésze kávét isznak, a szakemberek szerint a nyugodt körülmények között elfogyasztott, kiegyensúlyozott reggeli az egész napunkat meghatározhatja. Feltölti ugyanis az éjszaka kimerült energiaraktárakat, felpezsdíti az anyagcserét, hozzájárul az egészséges testsúly megőrzéséhez, és megakadályozza, hogy a nap későbbi részében farkaséhesek legyünk.


Kép forrása: Thinkstock 

Tornázzunk súlyokkal is!

Sok nő fél a súlyzós edzéstől, mert úgy gondolják, hogy a testépítőkre jellemző hatalmas izmaik lesznek. Azonban a kis súlyokkal végzett testmozgás élénkíti az anyagcserét, javítja az egyensúlyérzéket, és a csontsűrűséget is növeli.

Szedjünk vitaminokat!

Egy multivitamint bekapni reggelente nem nagy feladat, de ezt kiegészíthetjük a középkorú nők számára két legfontosabb mikrotápanyaggal, a kalciummal és a D-vitaminnal. Mindkettő nélkülözhetetlen a csontok egészségének megőrzéséhez.

Szeretné még mit tehet a teljesebb életért? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik