Élet-Stílus

4 kilométert gyalogolt egy négyéves alvajáró kislány

Egy nyolcszáz méter hosszú alagúton is végigsétált aludva. Egy másik városban találták meg.

A négyéves lányt Norvégia legészakibb városában találta meg egy járókelő hétfő hajnalban, nagyjából hat órakor, egy ház előtti lépcsőn ülve. Mindössze egy bugyit, valamint csiszmát viselt – jelentette a norvég sajtó. A lányt felfedező ember azonnal értesítette a helyi rendőrséget, amelynek sikerült felvenniük a kapcsolatot a lány szüleivel, akik közölték velük, hogy a gyerek rendszeres alvajáró, és jelenleg a nagynénje vigyáz rá .

A nagynéni a helyi sajtónak elmondta: amikor a rendőrök felhívták és megkérdezték, ő vigyáz-e a lányra, és jelenleg vele van-e, azonnal a hálószobába rohant, és rémülten vette észre, hogy nem volt az ágyában. A nő elmondása szerint a négyéves kislány azt álmodta, hogy kigyulladt a ház, ezért kikelt az ágyból, felvette a csizmáját, majd kinyitotta a kulcsra zárt bejárati ajtót, és kiment a házból.

Ezután négy kilométert gyalogolt, országutakon és egy nyolcszáz méter hosszú alagúton át, mindezt viharos, szeles időben, metsző hidegben. A városban az átlagos hőmérséklet hét Celsuis-fok körül van ebben az időszakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik