Élet-Stílus

Tizennégyszer nézték el a rákját orvosai

Csak a szülés után derült ki, hogy a nő kínzó tüneteit nem a terhessége, hanem a méhnyakrák okozza.

A 34 éves brit édesanya, Shelley Maye még reménykedik benne, hogy meggyógyulhat. Mint mondja, friss feleségként és két gyermek édesanyjaként nem tehet mást, még akkor sem, ha pontosan tudja, hogy betegsége annyira előrehaladott volt a diagnózis pillanatában, hogy később már műteni sem tudták.

Fáradékonyság, hátfájás, émelygés és rendszertelen vérzés: a tünetek, melyek Shelley egész terhességét végigkísérték, és melyekkel saját megnyugtatására időről-időre orvoshoz is ment. „Tizennégy különböző orvosnál voltam, mert aggódtam a baba miatt, de mindannyian azt mondták, nincs semmi bajom. A tünetek csak a terhesség velejárói” – mondta Shelley a Mirror című brit lapnak.


Kép forrása: mirror.co.uk 

Hozzátette, habár legbelül érezte, hogy valami nincs rendben, mégis hallgatott a szakemberekre. „Ha egyszer egy orvos azt mondja neked, hogy nincs semmi baj, akkor meggyőződ magad, hogy igaza van.” Csakhogy a berkshire-i asszony esetében nem volt igazuk. „Azután is voltak tüneteim, hogy Jenson megszületett. Mondtam is az orvosoknak, akik ezúttal a szülés utáni depresszióval magyaráztak mindent. Végül meguntam a találgatást és követeltem a rákszűrést.”

A teszt végül bizonyította Shelley igazát: tizennégy hónappal az első tünetek után előrehaladott méhnyakrákkal diagnosztizálták. „A daganat annyira elburjánzott, hogy beszűrődött már a körülötte lévő szövetekbe is, ezért az orvosaim műtét helyett agresszív kemo- és sugárterápiát javasoltak.”

 

Még várja a terápia eredményét, és bizakodik. „Az nem lehet, hogy én meghalok, még annyi dolgom van itt, arról nem is beszélve, hogy látni akarom a fiaimat felnőni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik