Élet-Stílus

„Ő nem csupán egy magzat volt, hanem emberi lény”

Koraszülött kislányuk fotójával kampányolnak a gyászoló szülők.

„Noha csak egy órát lehetett velünk, Adalaide igenis nagy tettet hajtott végre” – nyilatkozta a brit Daily Mail című lapnak az a brit házaspár, akik a napokban hozták nyilvánosságra koraszülött kislányuk fotóját. A szülők azt szeretnék, ha a kép rendet tenne az emberek fejében, és rádöbbentené őket, hogy a koraszüléssel kapcsolatos dolgokról igenis beszélni kell.

„Sokan azt gondolják, hogy ezek az apróságok életképtelenek, hogy igazából nem is emberek. Felháborít ez a gondolat, hiszen elég csak ránézni erre a fotóra, és világossá válik, hogy ezek az apróságok igenis emberi lények” – mondta Emily Caines, aki az interjúban azt is elárulta, Adalaide a második olyan gyermeke volt, aki idő előtt született.

„Alig vártam, hogy túl legyünk a 24. héten esedékes vizsgálatokon. Mivel ezt megelőzően a terhesség 23. hetében volt egy úgynevezett kései vetélésem, érthetően nagyon izgultam. A vizsgálatig nem is kezdtünk el vásárolni” – idézi fel a történteket az anya, majd hozzáteszi, a gondok három nappal később kezdődtek. „Váratlanul görcsölni, majd vérezni kezdtem. Azonnal kórházba mentünk, ahol beigazolódtak a félelmeim: beindult a szülés.”


Szeretnék, ha a koraszülés nem lenne tabu
Képek forrása: Daily Mail 

Emily ezután elmesélte, hogy bár az orvosok mindent megtettek, a kislány tüdeje nem volt kifejlett, így egy órával a születése után meghalt. „Amikor a világra segítették, hangosan felsírt, én pedig reménykedtem. Reméltem, hogy ez a sírás azt jelenti, Adalaide velünk marad, de sajnos nem így történt.”


Rövid élete alatt is nagy dolgot vitt véghez 

Kiderült, a szülők még a császármetszés előtt megkérték az orvosokat arra, készítsenek fotót gyermekükről. Most ezt a képet hozták nyilvánosságra azzal a céllal, hogy rávegyék az embereket, igenis beszéljenek a koraszülésről. „Könnyű a szőnyeg alá söpörni a problémát azzal, hogy ez csupán egy késői vetélés, és hogy nem véletlenül történt így. Ezzel szemben én úgy gondolom, ez egy olyan dolog, amiről beszélni kell, főleg azoknak, akikkel megtörtént hasonló.”

A 35 éves Emily az interjúban egyébként azt is elárulta, hogy öt hónappal Adalaide születése után párjával újra megpróbálkoztak a mesterséges megtermékenyítéssel. „Remélem ezúttal minden rendben lesz. Most a 20. hétben járunk, és bár még nagyon sok van hátra, az orvosaim biztatnak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik