Élet-Stílus

Beköltözne a világ legfélelmetesebb lakásába?

Ha tériszonya van, vagy netán ódzkodna a tenger látványától, akkor meg se nyissa ezt a linket.

Öt emelet, három hálószoba, garázs és egy grillterasz közel a tengerszinthez, mindez egy szikláról lelógatva: így képzeli egy ausztráli ingatlanügynökség, a Modscpae azt a luxusnyaralót, ami multimilliomosok tucatjait bűvölné el.

Noha a nem mindennapi, szikláról lógó épületnek egyelőre csak a tervei készültek el, az ügynökség úgy véli, amint megtalálják a megfelelő szakembereket, belevágnak az álomingatlan megvalósításába is.


Képek forrása: Inhabitat 

Ahogy az a nyilvánosságra hozott terveket egyébként jól látszik, az ötszintes épület tetején található a garázs, a legalján pedig a fedett grillterasz. A kettő közti szinteken található a konyha, a két vizesblokk és a három hálószoba is. Az emeleteket a tervek szerint lift és lépcső köti majd össze.

 

És, hogy ez mennyire biztonságos? A BBC News riportere megkérdezte a Maxwell Hutchinsont, a Royal Institute of British Architects tagját, aki elmondta, bár az épület első ránézésre nem tűnik túlságosan biztonságosnak, ez nem jelenti azt, hogy szerkezetileg ne lenne stabil. A szakember állításait igazolják, hogy a tervek szerint az épületet strapabíró, edzett acélcsavarok és kábelek tartanák a helyén.

 

Önök kipróbálnák? Írják meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik