Élet-Stílus

Először pillanthatta meg édesanyját a vak testvérpár

A két tizenötperces beavatkozást, ami alapjaiban változtatta meg a lányok életét, jószívű idegenek fizették.

„Anya, anya! Látlak!” – ujjongta kórusban a 12 éves indiai kislány, Sonia és 6 éves testvére, Anita, miután hosszú évekig tartó várakozást követően végre megpillanthatták imádott édesanyjukat. A lányok, az anya elmondása szerint mindketten vakon születtek, és azért kellett eddig várniuk az egész életüket alapjaiban megváltoztató műtétre, mert nem volt pénzük.

A tizenötperces beavatkozás ugyanis egyenként háromszáz dollárba került, csakhogy a családfő – hiába dolgozott éjt nappallá téve – sehogy sem tudta előteremteni a szükséges pénzt. „17 centet keresünk óránként azzal, hogy a földeken dolgozunk. Ennyi pénzből még az is nehéz, hogy a hónap végén enni tudjunk adni a lányoknak” – árulta el a megtört apa.

A lányokon végül a 20/20/20 elnevezésű, nonprofit szervezet segített, melynek célja, hogy a világ legszegényebb országaiban segítsen az orvosi ellátásra szorulókon. Sonia és Anita esetében kifizették a kétszer háromszáz dolláros beavatkozást, melynek keretében egy sebész eltávolította a lányok vakságát okozó lencsét, helyére pedig műlencsét ültetett be.

„Elmondhatatlan élmény látni egy egész életében vak gyermeket, vagy felnőttet, ahogy leveszi a kötést és először csodálkozik rá az őt körülvevő világra. Néhányan hosszú percekig sóhajtoznak, de van, akik sírnak, vagy üvöltenek a gyönyörűségtől” – mondta el a szervezet egyik önkéntese.

Kíváncsi, hogyan reagáltak a lányok arra, amikor meglátták édesanyjukat? Nézze meg a megható videót:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik