Élet-Stílus

Betegsége miatt elvesztette a kezeit és a lábait is – most kifutóra állt

Nem sokkal azután, hogy az agyhártyagyulladás kis híján megölte, a 31 éves nő teljesítette élete álmát.

Bár olyan úton jár, amit sokan már a legelején feladtak volna a helyében, Karen Crespo bátran küzd. És nem csak hogy küzd, de minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy éppúgy élhessen, mint bárki más. Csakhogy a 31 éves amerikai nőnek ez korántsem olyan magától értetődő, mint bárki másnak. Három évvel ezelőtt ugyanis, egy semmiből jött betegség miatt elvesztette mind a négy végtagját, és kis híján az életét is.

Karent 2011-ben szállították kórházba, magas lázzal, fejfájással, delíriumos állapotban. Hamar kiderült, hogy a fiatal nő súlyos tüneteit bakteriális meningitis okozza, ám hiába kezdték meg azonnal a kezelését, a fertőzés már túlságosan előrehaladott állapotban volt. Az orvosok azt hitték, Karent elviszi a betegség: végül 15 napot töltött kómában, eközben kétszer szívrohamot kapott, és az elégtelen keringés miatt a kezeit és a lábait is amputálni kellett. De élt.

 

15 nappal a felvétele után magához tért, az intenzív osztályt viszont csak később, öt hónap múlva hagyhatta el. Azóta az a célja, hogy környezetével, családjával, barátaival és mindenkivel, akivel a sors összehozza, elfogadtassa, azért mert amputálták a végtagjait, teljes értékű ember. „Azért mert hiányoznak a végtagjaink, vagy épp, mert kerekesszékben ülünk, még lehetünk gyönyörűek” – mondta, majd hozzátette, álmában sem gondolt arra, hogy egyszer eljut a New York-i divathétre. „Nem hogy modellként, de nézőként se tudtam magam elképzelni itt, pedig minden vágyam ez volt.”


Képek forrása: Carrie Hammer 

Egy e-mail választotta el álmától

Karen azután került egy lépéssel közelebb az álmaihoz, miután látta, hogy Carrie Hammer februári divatbemutatóján a kollekció néhány darabját egy kerekesszékes modell mutatta be. „Nagyon meghatott Carrie nyitottsága, ezért úgy döntöttem felveszem vele a kapcsolatot és írok neki néhány sort.” Néhány nappal később már Skype-on csevegtek, Carrie pedig úgy döntött, meghívja Karent a New York-i showra.

 

Carrie, amellett, hogy valóra váltotta Karen álmát, új karprotéziseket is készítettett neki azután, hogy az általa rendelteket kiszállítás után ellopták. „Még most sem hiszem el, hogy ez velem történik, olyan, mintha csak álmodnék” – mondta Karen, aki azt is hozzátette, noha a kifutóra lépéskor még nagyon izgult, a végére összeszedte az önbizalmát, és még kacsintott is az állva tapsoló publikumnak és a fotósoknak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik