Élet-Stílus

Tarolnak a homoerotikus bélyegek

A maszkulinitást túlhangsúlyozó grafikák iránt óriási az érdeklődés, a finn posta szerint a bélyegsor kibocsátása lett a postatörténet legnagyobb médiafigyelmet kapó eseménye.

Világsiker lett a világ első, homoerotikus rajzokat ábrázoló bélyege – jelentette be a finn posta hétfőn, a kibocsátás napján. A közlemény szerint a fél évvel ezelőtti bejelentés óta a világ 178 országából érkeztek előrendelések a postabélyegekre, amelyeken Tom of Finland (Touko Laaksonen, 1920-1991) maszkulinitást túlhangsúlyozó grafikái láthatók.

A finn posta szerint e bélyegsor kibocsátása lett a postatörténet legnagyobb médiafigyelmet kapó eseménye.

A rajzok kiválasztásával és bélyegre adaptálásával megbízott grafikus, Timo Berry nagyszerű dolognak nevezte a finn köztévében, hogy olyan képeket, amelyek a múltban csak titokban cserélhettek gazdát, ma már nyíltan fel lehet ragasztani egy borítékra vagy képeslapra. A finn posta célja további, korunkat tükröző bélyegek kibocsátása – közölte Markku Penttinen szóvivő.

A homoerotikus finn bélyegekre a legtöbb megrendelést Finnországból, Svédországból, Angliából, az Egyesült Államokból és Franciaországból adták fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik