Élet-Stílus

Agyműtét lett az egyszerű szemvizsgálat vége

A 19 éves kamaszlány azt hitte szemüveget kap, csakhogy a vizsgálat után egyből agyműtétre jegyezték elő.

Azután, hogy hosszú hetekig küszködött vissza-visszatérő erős fejfájással és kettős látással, a 19 éves Sabrina Bell úgy döntött, megnézeti a szemét. „Meguntam, hogy szinte minden nap fájdalomcsillapítót szedek a fejfájásomra” – idézte a lányt a brit Birmingham Mail című lap. „Azt hittem, a szemem romlott el és majd csináltatnom kell egy olvasószemüveget, ehhez képest kiderült, hogy a tüneteket egy hatalmasra nőtt daganat okozza.”

Képek forrása: Birmingham Mail 

Sabrina azt mondja, akkor kezdett el gyanakodni, hogy valami baj lehet, mikor optikusa odahívta egyik kollégáját, hogy nézzen rá az eredményekre. „Borzasztóan idegesnek tűnt, és nem sokkal később már a kórházat hívta, hogy időpontot kérjen nekem. Nem értettem az egészből semmit” – emlékszik vissza a lány, akit néhány nappal később egy jóindulatú agydaganattal, úgynevezett meningiomával műtöttek.

 

„A kórházban szinte mindenki meg akart vizsgálni, mert ez a betegség az én koromban szörnyen ritka. A sebészem azt mondta, az esetek nagy többségében 70 évnél idősebbekben alakul ki” – mondja a lány, majd hozzáteszi, megkönnyebbült, amikor a tumorról kiderült, jóindulatú. „Elképzelni sem tudom, mi történt volna, ha nem megyek el arra a vizsgálatra” – nyilatkozta, majd hozzátette, azóta minden ismerősét arra bíztatja, hogy ha a legkisebb rendellenességet tapasztalja magán, menjen azonnal orvoshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik