Élet-Stílus

A férfiak keze árulkodik a termékenységükről?

A mutató- és a gyűrűsujj hosszából a herék méretére lehet következtetni. Legalábbis a dél-koreai tudósok szerint.

A nagyszabású, mindjárt két dél-koreai egyetemet is tömörítő kutatás végeredménye szerencsére egyetlen mondatban is összegezhető. Éspedig: egy férfi heréi annál nagyobbak, minél hosszab a jobb kezükön lévő mutatóujj, a jobb kézen lévő gyűrűsujjhoz képest.

És, hogy ez miért fontos? Nos, azért, mert a dél-koreai szakemberek szerint a herék méretéből már könnyen következtethetünk az adott férfi termékenységére is. A képlet ez esetben is igen egyszerű: minél nagyobb egy here, annál több spermát állít elő, tulajdonosa pedig annál termékenyebb.


Kép forrása: Thinkstock 

A „felfedezés”, amit a Gachon Egyetemi Kórház urológiai osztály és a szöuli Nemzeti Egyetemi kórház és 172 önként jelentkező koreai férfi részvételével készült, egyébként egyáltalán nem számít forradalminak. Már korábban is készültek ugyanis olyan vizsgálatok, melyek utaltak a férfi-szaporítószervek mérete, és a jobb kéz ujjai hosszának különbsége közti összefüggésre.

A dél-koreai vizsgálat, ami 176, 20 és 69 év között férfi részvételével készült, minden kétséget kizáróan bizonyította a fenti tézist. A vizsgálatok során egyébként a kutatók arra is rájöttek, a férfiak magassága és kora egyáltalán nem befolyásolta a herék méretét.

Szeretné tudni, hogy mennyire vonzó? Nézze meg a kezét!

Legalábbis ezt sugallja az a korábbi osztrák kutatás, amit a Bécsi Egyetem végzett, és ami szoros összefüggést mutatott ki a két nem ujjainak hossza és a vonzerejük között. Eszerint azok a nők, akiknek mutatóujja hosszabb, mint a gyűrűsujja, vonzóbbak az ellenkező nem tagjainak, mert arcuk szimmetrikusabb és kedvesebb, mint azoké, akiknek ujjai egyforma hosszúak vagy a gyűrűsujjuk hosszabb, mint a mutatóujjuk.

Érdekes, hogy a férfiak esetében ez fordítva működik: azok, akinek a mutatóujjuk rövidebb, mint a gyűrűsujjuk, vonzóbbnak tűnnek a nők szemében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik