Élet-Stílus

Rettenetes betegsége miatt képtelen hízni a baba

A 13 hónapos kislány születése óta mindössze száz grammot hízott. Ami rosszabb, senki sem tudja, mi a baja.

Hiába járt az elmúlt egy évben három nagynevű kórházban is, és hiába költött el egy kisebb vagyont az orvosokra, ezidáig senki nem tudta megmondani az anyának, miért beteg a lánya. A kínai Shenzenben élő Wu Lunjiao kálváriája tizenhárom hónappal ezelőtt kezdődött, miután életet adott második gyermekének, Yuanyuannak.

Az anyával a szülést követő pillanatokban madarat lehetett volna fogatni, minden vágya volt ugyanis, hogy iskoláskorú fia mellett egy kislányt is dédelgethessen. Csakhogy az öröm hamar, már az első etetésnél szertefoszlott, amikor kiderült Yuanyuant képtelenség megetetni. A kórház orvosai ezután minden létező vizsgálatot elvégeztek a babán, de egyik sem vezetett nyomra: senki nem tudta, mi baja van.


A kép illusztráció
Kép forrása: Thinkstock 

Azóta több mint egy év telt el, a 2,8 kilogrammal született kislány pedig mindössze 100 grammot hízott. Wu azt mondja, ahhoz, hogy belediktálhassanak a kislányba 30 milliliter tejet, legalább két óra szükséges. “Mást nem hajlandó megenni, csak a tejet és a pépesített rizst, és ezt is csak egy orrszonda segítségével” – mondta el. 

A kétségbeesett anya most a kínai közösségi oldal, a Weibo segítségével az internet népéhez fordult abban reménykedve, hátha valaki felismeri lánya tüneteit, és segíteni tud nekik. „Egy sanghaji orvos már jelentkezett is, aki azt mondja, a lányom emésztőrendszerével van probléma” – mondta a nő, majd hozzátette, a doktor arra kérte őt, minél hamarabb vigye el hozzá a kislányt, mert lát reményt rá, hogy meg tudja gyógyítani.

A babáról ide kattintva nézhet képet. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik