Élet-Stílus

Motivációs szónok lett a fiú, aki hátrahajló fejjel született

Azt mondja, ha neki sikerült megtalálnia a helyét, bárkinek sikerülhet.

Bizonyára önök is emlékeznek még Nick Vujicicra, a kezek és lábak nélkül született, ausztrál motivációs szónokra, aki nem is olyan régen hazánkba is ellátogatott. Nos, úgy tűnik, Nicknek most követője akadt, méghozzá a brazil Claudio Vieira de Oliveira személyében. A fiatal, hátrahajló fejjel született férfi azért vállalkozott arra, hogy gyerekeknek és iskolásoknak adjon elő, mert úgy érzi, élete során rengeteg olyan dolgot tapasztalt, amiből ők is tanulhatnak.


Képek forrása: Daily Mail 

A 37 éves Claudio azt mondja, imádott édesanyjának köszönheti, hogy mára az lett belőle, aki. Az asszony ugyanis kitartott gyermeke mellett annak ellenére, hogy orvosai, de még a legközelebbi családtagjai is azt javasolták neki, szabaduljon meg tőle. „Ne etesse azt a kölyköt, már így is haldoklik” – idézi fel Claudio azt, amit édesanyja az orvosától hallott. „Mindenki ostobának tartotta döntése miatt, de ő büszkén vállalt engem” – tette hozzá.

Claudio egy úgynevezett arthrogryposis nevű betegséggel született, melynek következtében súlyos ízületi deformitásokkal, izomhiányokkal jött a világra. A kezeit képtelen megmozdítani: írni, telefonálni és gépelni is a szájával szokott, járni is csak a térdein tud, amihez speciális cipőkre van szüksége.

 

„A fogyatékosságaim ellenére mindig azon voltam, hogy teljes és önálló életet élhessek, hogy minél kevésbé szoruljak mások segítségére. Teljesen egyedül jöttem rá arra, hogy nézhetek kényelmesen tévét, hogy hogy tudok netezni, sőt, még a rádiót is be tudom kapcsolni” – mondja büszkén a férfi, aki az utóbbi években motivációs előadóként másoknak ad erőt. „Az életem során megtanultam elfogadni a helyzetem, és a testemet is, így ma már nem látom magam másnak. Teljesen normális ember vagyok.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik