Élet-Stílus

Kis híján megvakult a házi hajfestés után

A 41 éves asszony testét néhány óra alatt viszkető, váladékozó kelések borították. Néhány nappal később már a látást is elvesztette.

„Egy ponton túl ez az egész annyira ijesztővé vált, hogy már azt mondogattam magamnak: ennyi volt, itt a vége” – emlékszik vissza a 41 éves brit édesanya, Tina Littlewood. Az asszony rémálomba illő története hat héttel ezelőtt kezdődött, egy ártatlannak tűnő hajfestéssel. „A fiam nem sokkal korábban szólt, hogy meglátogatna, ezért nem mentem fodrászhoz. Gondoltam egy egyszerű és gyors otthoni hajfestékkel is rendbe szedhetem magam.”

Tina ennél nagyobbat azonban nem is tévedhetett volna. A pincérnőként dolgozó asszony 20 perccel azután kezdte érezni a viszketést, hogy a festéket felvitte a hajára. „Az elmúlt húsz évben szinte folyamatosan festve volt a hajam, de ilyet, mint akkor még soha nem éreztem. Pokoli volt. Néha azon kaptam magam, hogy le tudnám vakarni a fejbőrömet is.”

Az asszony végül erőt vett magán, elköltött egy kellemes vacsorát a fiával, majd lefeküdt aludni, remélve, hogy kialussza a viszketést. „Amikor másnap reggel felkeltem, rémülten vettem észre, hogy a viszketés nem, hogy nem csillapodott, de sokkal erősebb lett” – mondja.


Kép forrása: mirror.co.uk 

A férje azonnal orvoshoz vitte, ahol az allergiás reakcióra antihisztamint kapott, ám a gyógyszer már nem használt. „Másnapra minden sokkal rosszabb lett. A viszkető kelésekből váladék kezdett szivárogni, és annyira feldagadt a szemei körül lévő bőr, hogy ideiglenesen a látását is elvesztette. „Kórházba kerültem, ahol egy ideig biztosra vettem, hogy meg fogok halni” – emlékszik vissza, majd hozzátette, öt teljes napig kapta a szteroidokat, mire újra ki tudta nyitni a szemeit. „Sírtam a megkönnyebbüléstől, és megfogadtam, az életben többet nem festem be a hajam. Nem éri meg.”

Gyógyulása után Tina az egyik róla készült képet az internetre is feltöltötte, hogy ezzel óvja ismerőseit attól, hogy hasonló helyzetbe kerüljenek. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik