Élet-Stílus

Szőrös mellkasa miatt nem élesztették újra

A 62 éves férfi hazafelé repült, amikor szívrohamot kapott. A gép fedélzetén volt ugyan defibrillátor, de azt végül senki sem használta.

A 62 éves amerikai férfi felesége, Caroline még a mai napig sem tudta feldolgozni azokat a szörnyű eseményeket, melyek hetekkel ezelőtt történtek a Southwest Airlines egyik járatán. „Képtelen vagyok felfogni, hogy Jack már soha többet nem lép be az ajtón” – panaszolta a nő KOAT hírcsatornának, akikhez azután fordult, hogy a légitársaság minden felelősséget elhárított férje halálával kapcsolatban.

„Szeretném, ha másnak nem kellene ilyen szörnyűségeket átélnie” – mondta a nő, majd hozzátette, férje mellett volt azon a tragikus napon, amikor a leszállás előtt negyed órával hirtelen rosszul lett. „Jack egyik pillanatról a másikra lett rosszul. Emlékszem, nem sokkal korábban még viccelődtünk egymással, majd nem sokkal később már eszméletlen volt. Az egészségügyben dolgozom, ezért hamar tudatosult bennem, hogy ez nem egyszerű ájulás. Mivel nem lélegzett, azonnal megkezdtem a mesterséges lélegeztetést és a szívmasszázst.”


Kép forrása: Daily Mail 

Az asszony beszámolója szerint nem sokkal később az egyik stewardess is megjelent, aki segített neki. „Hosszú percekig próbálkoztunk, ekkor dobta be az egyik utas, hogy használhatnánk a gépen lévő defibrillátort is.” Caroline már indult volna a készülékért, ám a légiutaskísérő leállította, mondván, a férfi mellkasa túlságosan szőrös, ezért nem használhatják rajta a defibrillátort.

„Való igaz, hogy a mellkason lévő szőr befolyásolhatja a defibrillátor hatékonyságát, ám gondolva az ilyen esetekre, a készülékek mellé rendszerint csomagolnak borotvát és ollót is” – ezt már dr. Barry Ramo mondta, a Healthbeat orvosa. „Végül megborotváltuk Jack mellkasát, de mire a defibrillátort használni tudtuk, Jack halott volt” – mondta könnyek között Caroline, aki elárulta, csalódott a légitársaság személyzetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik