Élet-Stílus

Ritka betegsége miatt eszi halálra magát a 14 éves lány

A fiatal 155 kiló és szinte egyfolytában éhes. Édesanyja már lelakatolta a hűtőt, és még a kutyakaját is el kell rejtenie, hogy lánya ne dézsmálja meg.

A 14 éves Hannah Wilkinson mindent elsöprő éhségét egy ritka agyi rendellenesség, az úgynevezett Prader-Willi szindróma okozza, aminek következtében a kamaszlány hipotalamusza egyáltalán nem működik. A betegség miatt a tini egyfolytában éhes, és hiába eszik egész nap, sosem érzi magát jóllakottnak.

Az arizonai lány esetében a betegség azonban már olyan súlyos méreteket öltött, hogy édesanyjának, Tonyának lakatott kellett szereltetnie a hűtőre, sőt, még a kamrára is, hogy lánya a távollétében se férhessen hozzá az ételekhez. „Itt már rég nem a súlyáról van szó, hanem az életéről. Hannah emésztése ugyanis sokkal lassabb, mint egy átlagos vele egykorúé, ezért ha annyit enne, amennyit szeretne, az könnyen az életében kerülne” – nyilatkozta az anya a Daily Mailnek.


Kép forrása: Tonya Wilkinson 

Tonya épp emiatt szigorú, 900 kalóriás diétán tartja gyermekét. Hogy pontosan érezzük, ez mekkora kihívás a Prader-Willi szindrómás kislánynak, elmondjuk, egy egészséges vele egykorú tápanyagigénye ennek a duplája: 1800–2000 kalória között mozog. „Két étkezés között szinte teljesen megbolondul. Képtelen másra koncentrálni, csak az evésre és arra, mikor fog legközelebb enni” – panaszkodik az anya, aki hozzátette, a hűtőn és a kamrán kívül a kutyakaját is el kell zárnia lánya elől.

„Egyik alkalommal rajtakaptam, ahogy a kutyánk kajájából eszik” – mesélte. A kétségbeesett, egyedülálló anya az újságnak azt is elárulta, lányával az olyan egyszerű napi teendők is könnyen rémálommá válhatnak, mint a bevásárlás. „Ha nem figyelek, ételt lop a polcokról, amit a ruhájába rejt, majd otthon, a fürdőszobában fogyaszt el.”

A kislány betegsége egyébként nagyon ritka: 15 ezer emberből mindössze egyet érint a világon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik