Élet-Stílus

Milliomosok, akik hajléktalanként kezdték

Vajon mi a közös Jim Carreyben, Halle Berryben és Jennifer Lopezben? Hát az, hogy mindannyian hajléktalanok voltak, mielőtt befutottak volna.

Nehéz elképzelni, igaz? Hogy azoknak a hírességeknek, akiket ma már leginkább csak vagyonokat érő ruhakölteményekben, luxusautók volánjánál, vagy épp csillogó partik főszereplőjeként látunk viszont, valamikor, egyszer nagyon-nagyon régen, annyira rosszul állt a szénájuk, hogy az utcán voltak kénytelenek éjszakázni.

Pedig a Business Insider cikke szerint így van. Még akkor is, ha a többség már nem beszél erről az időszakról. Vagy nem akar rá emlékezni. Ettől még tény, hogy mindannyian az utcán kezdték, aztán feledve a múltat, vasakarattal megfordították az életük menetét és végül ünnepelt csillagokká váltak.

Hogy kik ők?

Halle Berry például, aki közvetlenül azután került padlóra, hogy Chicagóba öltözött. A fiatal Halle a fejébe vette, hogy történjen bármi, belőle márpedig színésznő lesz, csakhogy az út eleje korántsem volt éppen zökkenőmentes. Miután a spórolt pénze elfogyott, a színésznő otthonról kért segítséget, csakhogy anyja kitalálta, azzal téríti észre lányát, hogy nem küld neki többet.


Képek forrása: Europress 

Meglepetésére, Halle megmakacsolta magát. Hosszú hetekig hajléktalanszállókon lakott, de a városból nem tágított. „Megkeményedtem az utcán töltött napok során” – nyilatkozta Berry a Star Pulse magazinnak a kezdeti időszakáról. „Megtanultam gondoskodni magamról, és azt, hogy éljem túl a leglehetetlenebb helyzeteket anélkül, hogy emiatt folyton csak panaszkodnék” – tette hozzá.

Sokáig egy buszban lakott

Miután kicsapták a bentlakásos gimiből, Jim Carreynek se maradt sok választása, csak az utca. Egész pontosan az a VW kisbusz, amiben a szülei tengették mindennapjaikat, és amit hosszú éveken keresztül Kanada legkülönbözőbb helyein parkoltak le. Carrey azt mondja, sosem felejti el azokat a napokat, amikor minden centért keményen meg kellett dolgozniuk. „Valószínűleg akkor fejlődött ki a sajátos humorérzékem” – nyilatkozta a Yahoonak.

James Bond egy padon éjszakázott

Bár ma már az egyik legtöbbet érő brit színész, aki jó pár kasszasikert jegyez, a 46 éves Daniel Craig kezdőként olyan rosszul állt anyagilag, hogy képtelen volt fizetni az albérletet. Ehelyett londoni parkokban lévő padokon aludt.

Maffiatagból lett a „Jazz Királynője”

A fiatal Ella Fitzgerald sorsa azután vált bizonytalanná, miután anyja halála után megszökött mostohaapjától, aki rendszeresen bántalmazta őt. A PoemHunter.com portál szerint a későbbi jazzkirálynő, aki 1981-ben még Ronald Reagen amerikai elnöknek is énekelhetett közvetlenül ezután került kapcsolatba a maffiával.

A fiatal lányt a rendőrök menekítették ki az alvilág karmai közül, majd egy bentlakásos lányiskolába küldték, ahonnan rövidesen megszökött. Fitzgerald ezután sokáig az utcán élt, egészen addig, míg 1934-ben lehetőséget nem kapott arra, hogy bemutatkozzon az Apollo Színház színpadán. Fitzgerald különleges hangja magával ragadta a hallgatóságot, így hamarosan ünnepelt énekesnő lett belőle, aki élete során 13 Grammyt és több magas rangú állami kitüntetést is kapott.

A családja helyett a táncot választotta


Amikor a 18 éves Jennifer Lopez közölte édesanyjával, hogy táncos lesz, heves vita kezdődött közöttük. A W Magazine beszámolója szerint ugyanis az anya azt szerette volna, ha lánya egyetemet végez, csakhogy erre sehogy se tudta rávenni a fiatal J.Lo-t. Amikor a kamasz közölte, ő márpedig táncolni fog és kész, az anya egész egyszerűen kidobta őt otthonról.

Mivel nem volt hova mennie, a kamaszlány sokáig a tánciskolában aludt, egy kimustrált kanapén. A ma már ünnepelt színész- és énekesnő a magazinnak azt is elmondta, csak hónapok múlva, Európában talált magának állást táncosként. A 45 éves J.Lo ma már intézmény, aki zenészként, színésznőként és tervezőként is bizonyít: vagyonát 300 millió dollárra saccolják.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik