Élet-Stílus

Kutyája mentette meg a nyolcéves kisfiút

A gyerekre feldühödött, harcias méhek támadtak. 24-szer csípték meg. Ha nincs a kutyája, meg is halhatott volna.

A baleset néhány nappal ezelőtt történt, amikor az oregoni kisfiú barátaival az otthonukhoz közeli erdőben kalandozott. Egyikük a nagy rohangálás közben véletlenül rálépett egy korhadt ágra, amiből váratlanul több száz méh rajzott ki. A feldühödött állatok célba vették a gyerekeket, és mielőtt menekülőre fogták volna, többüket meg is csípték.

A nyolcéves Jesse-Cole Shavert, aki a támadásban a legtöbb szúrást szerezte, összesen 24-szer csípték meg. A kisfiú a fájdalomtól összeesett, és egy lépést is képtelen volt megtenni, nem hogy rohanni. Ha nincs velük kutyájuk, Hades, minden bizonnyal belehalt volna az újabb csípésekbe. A pitbull terrier azonban velük volt, és azonnal tudta, hogy Jesse bajban van.

„Hades rámnézett, aztán anélkül hogy hívtam volna, odajött hozzám, és beleharapott a nadrágom szárába. Ezután húzni kezdett és egész hazáig cipelt” – emlékezett vissza a kisfiú az oregoni KPTV riporterének. Az édesanya kamerán kívül elmondta, aznap délután a gyerekek sikoltozására lett figyelmes, majd arra, hogy a kicsik kétségbeesetten menekülnek a fák közül. „Nagy sokára feltűnt a kutyánk is, aki Jesset húzta a lábánál fogva.”

A támadás után minden gyerek kórházba került, de orvosi ellátásra szorult Hades is, akit a gyerekekhez hasonlóan, többször is megcsíptek a méhek. „Nem győzök hálálkodni ennek a fantasztikus kutyának” – mondta el a Jesse édesanyja, majd hozzátette, tisztában van azzal, hogy ha Hades nincs, az eset akár sokkal rosszabbul is végződhetett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik