Élet-Stílus

Haldokló fia fotóival küzd a drogfogyasztás ellen

A megtört anya, aki egy évig nézte tehetetlenül fia szenvedését, azt szeretné, ha másnak nem kellene mindezt átélnie.

Az elrettentésnek szánt képeken szereplő, magáról mit sem tudó fiatal fiú, az észak-ír Kealan Burke 17 éves volt, amikor először drogokhoz nyúlt. Édesanyja, Teresa azt mondja, fia valószínűleg a kíváncsiság miatt nyúlt a szerhez, más oka ugyanis tudomása szerint nem volt rá. „Teljesen átlagos, nyugodt családban éltünk, ahol mindenkinek fontos szerepe volt” – mondta a megtört nő a Daily Mailnek, majd hozzátette, gyermekei mindig mindent megkaptak, amire szükségük volt.

Kealan kíváncsisága azonban nem érte be az ártatlannak tűnő füvezgetéssel: néhány hónapon belül ütősebb szerekre nyergelt át. „Rendőrségi eljárás indult ellene, mert ecstasyval kapták rajta, de ez sem tartotta őt vissza. Nem telt el néhány hónap és már nyugtatókon élt” – emlékszik vissza édesanyja. Kealan másodéves egyetemistaként kapott rá a metadonra, ami később az életébe került.


Kealan egy éven át élt magatehetetlenül
Kép forrása: Daily Mail 

21 éves korában a fiú túladagolta a szert. Hiába vitték kórházba, és látták el azonnal, vegetatív állapotba került. „Nem tudott se járni, se beszélni, sőt, még nyelni sem. A hallása és a látása is tönkrement. Abban se vagyok biztos, hogy egyáltalán érzett-e még valamit” – árulta el Teresa, aki egy éven keresztül nézte tehetetlenül, hogyan épül le szeretett fia.

Kealan végül egy héttel 22. születésnapja után halt meg, 2009. februárjában. Édesanyja, Teresa évekig gyászolta őt, majd néhány héttel ezelőtt úgy döntött, értelmet ad fia értelmetlennek tűnő halálának, és kampányolni kezd a droghasználat ellen. „Ha csak egyetlen ember is felhagy ezzel a gyilkos szenvedéllyel Kealan utolsó képeinek hatására, akkor a halála már nem volt értelmetlen” – mondja Teresa, aki a napokban más anyákkal együtt adott elő egy közösségi rendezvényen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik