Élet-Stílus

Azt hitte mandulagyulladása van, pedig rákos volt

Ha néhány héttel tovább várt volna a kivizsgálással, már nem tudták volna megmenteni az életét.

Amikor az 52 éves Tracey Stearnek néhány éve fájni kezdett a torka, elmondása szerint csak legyintett egyet. „Sokszor előfordult velem, különösen megfázásszezonban, szóval nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget” – árulta el a brit asszony a Daily Mail című lapnak.

Nem sokkal később, amikor a fájdalom továbbra sem csillapodott, sőt, ha lehet még erősebb lett, Tracey úgy döntött, orvoshoz megy. Aztán lebeszélte magát róla, miután az interneten olvasgatva meggyőzte magát, hogy egyszerű mandulagyulladása van, aminek több időre van szüksége a gyógyuláshoz. „Az volt a szerencsém, hogy abban az időben teljesen más okból kiírtak műtétre.”

Az asszony ezután az eljáráshoz szükséges vizsgálatok közepette, orvosainak megemlítette a torokfájást is. „Attól féltem, egy egyesetleges gyulladás befolyásolná a műtét végkimenetelét, így jobbnak láttam szólni a fájdalomról.” Traceyt dr. Tass Malik, a plymouthi Derriford kórház fej- és nyaksebésze vizsgálta meg, aki néhány perc után közölte betegével, majdnem biztos benne, hogy rákja van.


Kép forrása: Daily Mail 

„A doktor sejtését végül a tesztek is igazolták. Kiderült, a szűnni nem akaró fájdalmat, 35 különböző nagyságú, rosszindulatú daganat okozza.” Traceyt még azon a héten megműtötték: felnyitották a nyakát a fülétől a kulcssontjáig és eltávolították az összes daganatot. „Ezután következett az agresszív sugár- és kemoterápia, amitől persze kihullott a hajam” – mondja az asszony, majd hozzáteszi, a kopaszsága egy percig sem zavarta. „Harci sérülésnek gondoltam, amire büszkének kell lennem.”

Hála a gyors kezelésnek, Tracey rákja azóta visszavonult, az asszony pedig átértékelte az életét. „Megtanultam megbecsülni a legapróbb dolgokat is, és ma már boldogan állok az esőben. Sokan csak akkor tanuljuk meg értékelni legnagyobb kincsünket, az életünket, amikor felmerül, hogy elveszíthetjük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik