Élet-Stílus

Felakasztotta magát a 12 éves, mert piszkálták osztálytársai

A szülők most közzétették a kisfiú halálos ágyán készült utolsó képeket, hogy bántalmazói lássák, mit műveltek.

Nyolc nappal azután, hogy édesanyja eszméletlenül, egy kötéllel a nyakában talált rá szobájában, a tizenként éves Dylan Stewart meghalt. Édesanyja állítása szerint fia azért fordult önmaga ellen, mert képtelen volt megtalálni a helyét az új iskolában, ahol az idősebb tanulók ráadásul folyton zrikálták is.

Amanda Stewart, aki Dylan halála után stroke-ot kapott és maga is kórházba került, a Daily Mail című brit lapnak elmondta, kínzói azért Dylant választották, mert új volt, és még csak nemrég költözött a városba. „Többször is panaszkodott, hogy az osztályban Downey-nak csúfolják – (utalás a Down-szindrómára, amiben Dylan nem szenvedett – a szerk) -, de az is előfordult, hogy meg is támadták” – panaszolta az édesanya.


Képek forrása: Daily Mail 

Képtelenek feldolgozni

Dylan családja a napokban úgy döntött, mivel a kisfiú iskolája, a telfordi Lakeside Academy nem tervez külön lépéseket a kisfiú bántalmazói ellen, nyilvánosságra hozzák azokat a fotókat, melyeket Dylan halálos ágyán készítettek. „Azt akarom, hogy a kis gyilkosok lássák, mit tettek a fiammal” – mondta az édesanya, aki képtelen feldolgozni fia elvesztését.

 

„Valahányszor az asztalhoz ülünk, ott az az üres szék, ami Dylant juttatja eszembe. Olyan csodálatos gyerek volt: mindig mosolygós, mindig jókedvű.”

Az iskola nem hibás

Legalábbis ezt állítja a Lakeside Academy szóvivője, aki az eset kapcsán elmondta, az iskola vezetése nagyon sajnálja a történteket, ám biztosítja a gyászoló szülőket, hogy minden létezőt megtettek azért, hogy a kis Dylan beilleszkedhessen. Hozzátette, az akadémiának szigorú szabályzata van az iskolai zaklatás ellen.

„Az iskola jellegéből következik, hogy a falak között zrikálás, csúfolás időről időre előfordul, de minden ilyen esetet igyekeztünk időben, és még csírájában elfojtani” – zárta mondandóját.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik