Élet-Stílus

Fatális véletlenek, vagy hibák a mátrixban – második rész

Egy kétszer megmentett bébitől az ikertornyok érintésével jutunk el két fejbelőtt elnök történetének meghökkentő párhuzamaiig.

Összefüggésnek látszó fatális véletlenek, vagy bizonyítékok egy háttérből irányító láthatatlan kézre, esetleg hibák a mátrixban. Tegnap öt furcsasággal kezdtük, és a perui vonaton összefutó hasonnevű idegenektől eljutottunk James Dean elátkozott „Little Bastard”-jáig. Ma pedig lesz dupla babamentés, finn fivérek párhuzamos végzete, a Word és a World Trade Center összefüggései, Mark Twain üstökössel keretezett életrajza, és két amerikai elnök, akiknek sorsában sokkal több közös van, a fegyveres merényletnél. Íme a Richtop10 válogatásának másdoik adagja! Felkészültek?

 

5. A kétszer megmentett baba

Mi az esélye annak, hogy ha kiesik egy baba egy emeleti ablakból Detroit belvárosában, akkor épp egy arra járó férfire zuhanjon, aki felfogja a becsapódást megmentve így a gyermek életét? Nem sok ugye? Márpedig az utcaseprő Joseph Friglockra kétszer is ráesett ugyanaz a baba, ugyanabból az ablakból az 1937-ben, és 1938-ban. Mindkét esetet kisebb sérülésekkel úszta meg a férfi és a gyermek is.

 kép: Thinkstock

4. A finn ikrek

Ha azt leírom azt, hogy egy 70 éves finn ikerpár mindkét tagja ugyanazon a napon halt meg 2002-ben, mert kerékpározás közben mindkettejüket elütötte egy teherautó, azt kérdik majd: na és? De ha hozzáteszem azt is, hogy két különböző balesetben haltak meg, egymástól viszonylag távol? Na ugye! A két testvér pedig ugyanazon az úton halt meg, egymástól nagyjából két kilométernyire, ugyanabban a hóviharban. A két baleset két óra eltéréssel zajlott le, a másodjára meghalt fivér semmit sem tudott testvére haláláról, vagyis a második fivér öngyilkossága az első halála miatt nem jöhet szóba megoldásként.

 kép: Thinkstock

3. Szeptember 11. és a Windings

Talán soha, egy esemény sem szült annyi összeesküvés elméletet, és adott teret annyi találgatásnak, mint a New York-i World Trade Center elleni repülőgépes terrortámadások 2001. szeptember 11-én. Íme az egyik legkülönösebb: Q33NY volt a regisztrációs száma annak a járatnak mely elsőként csapódott a felhőkarcolóba aznap reggel. Próbálja ki a következőt: gépelje be az azonosítót Microsoft Word-be, Windings-el, vagyis azzal a rajzos betűtípussal, amelyet már az 1992-ben megjelent 3.1-es Winows is tartalmazott! Ha a betűket naggyal írja, az alábbi képet fogja látni. Félelmetes, nem igaz?

 kép: Hír24

2. Mark Twain és a Hailey-üstökös

Mark Twain amerikai író 1835-től, 1910-ig élt. Mi ebben a különös? Mindkét évben megjelent a földet 75 évente „meglátogató” Hailey-üstökös. Ami azt illeti az élete végén mélyen depressziós Twain a feljegyzések szerint 1909-ben sokszor mondogatta: „A Hailey-vel jöttem, a Hailey-vel fogok távozni is.” Igaza lett: 1910. április 21-én szívroham végzett vele.

 kép: Hír24

1.  Lincoln és Kennedy

Az Amerikai Egyesült Államok tizenhatodik, és harmincötödik elnökének sorsa nem csak azon a ponton fonódik össze, hogy mindketten fegyveres merénylet áldozatai lettek, mialatt hivatalukat töltötték be. Mindkettőjüknek legalább annyi ellensége volt, mint ahány híve, mert mindketten harcoltak az afroamerikaiak jogaiért: Lincoln a rabszolgaság, Kennedy pedig a szegregáció ellen. Azon túl, hogy mindkettőt fejbe lőtték, számos furcsa egybecsengést találunk ha a történetüket elemezzük.

Lincolnt 1846-ban választották kongresszusi képviselőnek, Kennedyt 1946-ban, előbbi 1860-ban lett elnök, utóbbi 1960-ban. Mindkettőjük felesége elveszített egy gyermeket, amíg a Fehér Házban éltek. Mindkettőjük ellen pénteken hajtottak végre merényletet, mindkét esetben déliek. Lincolnnak volt egy Kennedy nevű titkára, aki megpróbálta lebeszélni az elnököt a színházlátogatásról, míg Kennedyt egy Lincoln nevű titkár unszolta, hogy mondja le a dallasi utat. Mindkét meggyilkolt elnököt egy déli származású Johnson nevű férfi követte a hivatalban: Andrew Johnson 1808-ban, míg Lyndon Johnson 1908-ban született. S ha mindez nem lenne elég, a merénylők is: John Wilkes Booth 1839-ben született, Lee Harvey Oswald pedig 1939-ben. Előbbi egy színházból menekült, és végül egy raktárban fogták el, míg utóbbi egy raktárból menekült, és egy színházban kapták el. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik