Élet-Stílus

Élő molylepkét távolítottak el egy férfi füléből

A 43 éves brit férfi csak három nap után ment orvoshoz a felesége unszolására, mert abban bízott a rovar magától kirepül majd.

Egy ügyetlen mozdulat elég volt ahhoz, hogy rémálommá változzon egy háromgyermekes brit édesapa délutáni sziesztája. A 43 éves Rob Fielding épp a kertben napozott, amikor egy megtermett molylepke szállt a szemüvegszárára. A férfi megrémült, és reflexből megpróbálta elhessegetni a rovart, csakhogy az állat, ahelyett, hogy egyszerűen elszállt volna Rob fülébe menekült.

Kép forrása: Daily Mail 

A pórul járt családapa a Daily Mail című brit lapnak nyilatkozva elmondta, sokáig reménykedett abban, hogy a lepke előbb-utóbb magától is kirepül majd a füléből, de nem így lett. Végül három nap múlva, 41 éves felesége, Joanne unszolására ment orvoshoz. „Mikor az orvosomnak elmondtam, mi történt, elkerekedett a szeme. Azt mondta, még nem találkozott hasonló esettel a praxisa során” – emlékezett vissza a férfi, majd hozzátette, az orvos azt ígérte neki, tíz perc alatt eltávolítja a lepkét a füléből.

A veszélytelennek tűnő eljárásból végül egy másfél órás műtét lett, mely során az orvosok megnyitották Rob hallójáratát, hogy hozzáférjenek a lepkéhez. „Rettenetesen fájdalmas volt, mivel a lepke a végén már a dobhártyámat nyomta. Végül egy csipesz segítségével vették ki” – mesélte a férfi, aki a molylepke miatt lemaradt unokatestvére esküvőjéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik