Élet-Stílus

Dolgok, amikhez már csak a nagyi ért

Az lehet, hogy nem erősségük az okostelefon és az internettel is épp csak boldogulnak, de még így is jó pár dolog van, amiben lekörözik az unokákat.

Ahogy arra a Girl Power blog szerzője is rámutat, a 21. század gyermekei és az idősebb generáció tagjai bizony teljesen más életet élnek. Míg az előbbiek pontosan tudják mit jelent az applikáció, az operációs rendszer, a hiperlink és azt is tudják, mire való, addig az idősebbeknek ez már nehezebben megy. Mondjuk igaz az is, hogy nem is biztos, hogy akarnak velük boldogulni.

Bezzeg a befőzés, vagy épp a zoknistoppolás, hogy csak néhányat mondjunk azon házimunkák közül, melyekkel a mai fiatalok bizony csak nagy nehézségek árán, vagy épp sehogy sem boldogulnak. A Girl Power blog a Huffington Post nevű amerikai oldal korábbi cikke nyomán most ezeket a házimunkákat szedte egy csokorba:

Befőzés

Bár az emelkedő élelmiszerárak és a saját termés népszerűsége ma egyre több embert sarkall arra, hogy megtanuljon befőzni, azért így is sok harmincas dolgozó nőnek nem hogy ideje, kedve sincs vacakolni ilyenekkel. Pedig milyen isteni csodákat lehet befőttesüvegben készíteni!


Kép forrása: Thinkstock 

Internet nélküli ismerkedés

A nagyi nem tudja mi a Facebook, a Twitter, a Tinder, és jó eséllyel arról sincs fogalma, mi az a chat. Azt viszont tudja, hogyan dícsérje a zöldségesnél a portékát, hogy hogyan elegyedjen szóba a parkban egy kutyát sétáltató, kedves idegennel, hogy hogyan vitassa meg a trolin a mellette ülővel az időjárási viszontagságokat. Ha randija volt egy férfivel, nem csekkolta le az interneten előtte, nem küldözgettek SMS-t sem, hanem beszéltek, beszéltek a randevún. Egyre mélyebben, egyre többet.

Kézzel írt levelek

Gyönyörű, szép betűkkel megírt, személyes, egyedi levelek, amelyek postára adása után izgatottan várták a választ napokig, hetekig, sőt volt, hogy hónapokig. De levelet írtak szerelmetes férjüknek is, akiknek aztán a zsebükbe rejtették az írást.

Szeretné tudni, még miben jók a nagyik? Olvassa el a folytatást a Girl Power blogon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik