Élet-Stílus

Műmellek pamutból, azoknak, akik túlélték a rákot

Egy jószívű édesanya minden szabadidejét arra fordítja, hogy műmelleket kössön az emlőeltávolításon átesett nőknek.

A 46 esztendős brit asszony, Kay Coombes, 2011-ben tudta meg, hogy emlőrákja van, és később úgy döntött, hogy mindkét mellét eltávolíttatja, nehogy visszatérjen a daganat. A bátor hölgy most a Knitted Knocker UK nevű jótékonysági szervezet keretében pamutfonalból köt könnyű műmelleket az emlőrákos nők számára.


Kép forrása: Thinkstock 

Mint mondta, a kettős melleltávolítása után sok szabadideje lett, mert egy ideig nem dolgozott. “Több internetes támogatói csoporthoz is tartoztam, és az egyiken egy hivatkozás egy kötött műmellekről szóló amerikai weboldalra mutatott. Érdekesnek találtam, így én is rendeltem egy párat. Az amerikai szervezet brit tagjai küldték el nekem a kötött melleket, amelyek fantasztikusak voltak. Nagyon kényelmes viseletnek bizonyult a bőrömnek, a hegeknek, és minden más szempontból is” – emlékezett vissza Kay.

Miután megkapta saját kötött műmelleit, Kay elhatározta, hogy ő is segíteni fog a Nagy-Britanniában élő ráktúlélő nőknek. Csatlakozott egy kézműves csoporthoz, ahol megtanult kötni, majd belépett a januárban megalapított Knitted Knockers UK nevű jótékonysági szervezethez.

Kíváncsi, hogy festenek a Kay által készített darabok? Nézze meg a Házipatika oldalára kattintva!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik