Élet-Stílus

Húgának szült gyermeket a 33 éves nő

Noha a babának biológiailag ő az édesanyja, azt mondja, soha egy percig nem gondolt rá sajátjaként.

Amikor a 31 éves Siobhan Terryvel orvosai egy rutinvizsgálatot követően közölték, méhnyakrákja van, a nő élete egy csapásra összeomlott. És nem csak azért, mert meg kellett küzdenie egy rettegett betegséggel, hanem azért is, mert az orvosok által javasolt radikális terápia szétzúzta dédelgetett álmait is. A fiatal nő ugyanis hónapok óta azon fáradozott, hogy teherbe eshessen második gyermekével.

„Mindennél jobban szerettem volna egy kistestvért Saoirse-nek” – nyilatkozta az asszony, aki elárulta, a betegségére kapott kezelés meddővé tette. „A sugárterápia a petesejtjeimet pusztította el, a műtét pedig a méhemet tette tönkre annyira, hogy alkalmatlanná vált egy gyermek kihordására.” Siobhan a kezelés után mély depresszióba esett, úgy érezte, nincs miért élnie, ha többet nem lehet anya.


Ellie Siobhan születésnapján tudta meg, hogy terhes
Képek forrása: Daily Mail 

A kilátástalan helyzetre végül Siobhan nővére, a 33 éves Ellie talált megoldást: felajánlotta, hogy segít testvérének, és kihordja a gyermekét. „El sem tudom mondani, milyen hálás vagyok Ellienek” – mondja Siobhan, aki elárulta, testvérével azután kerültek igazán közel egymáshoz, hogy fényt derült rákjára.

A sikeres megtermékenyítéshez végül Ellie petesejtjét és Siobhan 51 éves férjének, Deannek a spermáját használták. „A terhesség alatt szerencsére nem volt semmilyen komplikáció, ennek ellenére mégis nagyon megkönnyebbültem, amikor megszületett Fionan és kiderült, hogy teljesen egészséges” – ezt már Ellie nyilatkozta, aki elárulta, soha, egyetlen percre sem gondolt a kisfiúra úgy, mint saját gyermekére.

 

Miután hazaengedték a kórházból, Ellie azt is vállalta, hogy az első néhány hétre beköltözik testvére otthonába, hogy segítsen a gyermek körüli teendőkben és kettőjük összeszokásában. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik