Élet-Stílus

Vadidegenek teljesítették a haldokló anya utolsó kívánságát

A 29 éves nő súlyos betegsége miatt már csak hónapokat élhet: utolsó kívánsága az volt, hogy férjhez mehessen.

Ahogy már oly sokszor korábban, egy brisbane-i édesanya, a 29 éves Yasmin Rajah esetében is jószívű idegenek voltak azok, akik összefogtak, hogy valóra váltsanak egy álmot. A fiatal nő azután kért segítséget, hogy kiderült, súlyos beteg, és már csak hónapokat élhet.

Rajah tavaly szembesült a megváltoztathatatlannal, miután úgy döntött, kivizsgáltatja magát, mert hónapok óta nem csillapodott a furcsa fájdalom a mellkasában. Azt hitte, eltört az egyik bordája, ám a vizsgálat kimutatta a fájdalmat nem törés, hanem egy grapefruit nagyságú daganat okozza, ami nyomni kezdte a szívét is.

Képek forrása: Facebook

Noha a kétgyermekes anyát nem sokkal ezután megműtötték, és kemoterápiával kezelni kezdték, a betegség néhány hónap alatt átterjedt a gerincére, és a csontjaira is. Év elején orvosai közölték vele a rossz hírt: nem valószínű, hogy megéli a karácsonyt. Bár a hír lesújtotta, Rajah úgy döntött, történjen bármi, kihasználja azt a kevés időt, amit kapott, és nem hagyja, hogy a betegség felülkerekedjen rajta.

Néhány hete a Channel9 nevű ausztrál rádióműsorban mesélt betegségéről és vágyairól: többek között arról, hogy minden vágya egy esküvő, és egy nászút Disneylandben, ahova a gyermekei már évek óta szeretnének eljutni. “Utoljára valami olyat szerettem volna csinálni, amire a fiaim és persze a férjem örökre emlékezni fognak” – nyilatkozta Yasmin.

 

Az élő adás végén a rádió közölte, létrehoz egy jótékonysági alapot, melynek célja, hogy Yasmin legnagyobb vágya teljesülhessen. Végül több mint 9000 fontot gyűjtöttek a jószívű idegenek, melyből Yasmin, a férje Ryan, valamint öt- és nyolcéves fiai elutazhattak Disneylandbe.

“Most már úgy érzem, teljes az életem” – árulta el a boldog édesanya, aki még reménykedik, hogy a rossz kilátások ellenére, sikerül majd felülkerekednie betegségén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik