Élet-Stílus

Rászoruló gyerekeknek varr a 99 éves néni

Az idős asszony azt szeretné, ha századik születésnapjáig elkészülhetne az ezredik ruhával is.

“Ha nagyon akarnám, minden további nélkül elkészülnék két ruhával is egy nap, de nem sietek” – mondja a 99 éves iowai szamaritánus, Lillian Weber, aki az elmúlt két évet szigorú napirend szerint, varrással tölti. “Reggeli után rögtön munkához látok, és varrok egészen az ebédig. Utána pihenek kicsit, délután pedig elvégzem az utolsó simításokat” – mondja büszkén a néni.


Képek forrása: Bored Panda

Az idős asszony nem véletlenül tölti idejét csinos lánykaruhák varrásával: küldetése van. Közelgő századik születésnapjára kész szeretne lenni az ezredik darab saját kézzel varrt ruhácskájával is, melyeket egytől egyig annak a Little Dresses For Africa elnevezésű jótékonysági szervezetnek adományozott, akik rászoruló afrikai gyerekeket segítenek.

 

“Nincs két egyforma darab” – ezt már Lillian lánya mondja, aki azt is elárulja, roppant büszke édesanyjára, aki fáradhatatlanul dolgozik. “Mintha nem lenne önmagában az is elég, hogy ruhát varr, anyám arra is figyel, hogy mindegyik ruhácskát ellássa egy különleges, egyedi mintával, vagy díszítéssel” – árulta el a lány, aki azt is hozzátette, roppant büszke édesanyjára, aki az elmúlt években életcéljává vált, hogy másokon segítsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik