Élet-Stílus

Egyedül eszik a háromhetes újszülött

A brit kislány édesanyja azt mondja, lánya – bármilyen hihetetlen is – az első napoktól kezdve egyedül eszik.

Csak megragadja a cumisüveget és eszik, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Mindezt alig háromhetesen. És, ha mindez nem lenne elég hihetetlen, a kis Amara Chiedozie édesanyja, a 20 éves Onyi azt is elárulja, lánya erre gyakorlatilag háromnapos kora óta képes.

„Rengeteg problémám volt a szoptatással: túl azon, hogy nem volt elég tejem, a mellem is kisebesedett, ezért az orvosom javaslatára tápszerre és cumisüvegre váltottunk.” Az egyedülálló édesanyának szerencséje volt: kislánya ugyanis gyakorlatilag az első pillanattól kezdve elfogadta a cumit.

„Emlékszem, alig háromnapos volt, amikor először vette saját kezébe a cumisüveget. Alig hittem a szememnek. Nincs nagy gyakorlatom a csecsemőkkel, de abban biztos voltam, Amara még túl fiatal ahhoz, hogy ilyesmit csináljon. Épp ezért gyorsan videóra vettem a jelenetet, hogy megmutathassam az orvosunknak” – emlékszik vissza az édesanya, aki elárulta, attól a naptól kezdve, ha etetésre kerül a sor, a kislány minden alkalommal saját kezébe fogja a cumisüveget.

Az anya elárulta, noha lánya ahhoz még nem elég erős, hogy eldobja magától az üveget, ha eleget evett, ahhoz van már ereje, hogy ellökje magától. „Nagyon büszke vagyok rá, hogy egyedül is tud enni, ennek ellenére folyton rajta tartom a szemem a biztonság kedvéért.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik