Élet-Stílus

„Úgy éreztem, aprópénzre váltottam a gyermekemet” – egy béranya vallomása

Azt hitte tökéletes béranya lesz belőle, de már rögtön a szülés után megbánta, hogy aláírta a papírokat.

Pedig a 33 éves amerikai édesanya, Tanya Prashad nagyon elhatározott volt, amikor megegyezett egy ismerős meleg párral. „Biztos voltam benne, hogy én vagyok a tökéletes jelölt, hiszen fiatal voltam, egészséges, ráadásul már szültem egy gyermeket, és minden vágyam az volt, hogy segíthessek azoknak a pároknak, akiknek valamiért nem születhetett saját gyermekük” – nyilatkozta a Nightline című műsornak.

Csakhogy a fiatal nő hamar rádöbbent, a jó szándék és a segítőkészség még nem elég ahhoz, hogy valakiből igazi béranya lehessen. „Miután aláírtuk a papírokat, és hivatalosan is lemondtam minden jogomról a gyermeket illetően, még nem volt semmi baj. Sőt! Abba is beleegyeztem, hogy a párnak én adom a petesejtet” – mondta a nő, akiben közvetlenül a szülés után ébredtek fel a mindent feledtető anyai ösztönök.


Kép forrása: Thinkstock 

„Képtelen voltam elviselni a gondolatot, hogy soha többet nem láthatom a kislányomat. Emlékszem, amikor először a kezembe adták őt, csak arra tudtam gondolni, milyen boldog vagyok, minden más elhomályosult.” A fiatal, minneapolisi nőtől a szerződés értelmében nem sokkal a szülés után választották el gyermekét, csakhogy ő ebbe nem nyugodott bele. „Még a bíróságra is elmentem, csak hogy újra láthassam őt” – mondta, majd hozzátette, a párral végül peren kívül egyezett meg abban, hogy időnként ő is láthatja a kislányt.

„Már tízéves. Remek családban nevelkedik, ennek ellenére még mindig érződik rajta, hogy béranya szülte” – mondja Tanya, majd mikor rákérdeznek, miből gondolja ezt, elmondja, lányát szinte mindenben meg kell erősíteni. „Nagyon bizonytalan, és néha rettenetesen elveszett. Sokkal több ölelésre, mosolyra, biztatásra van szüksége, mint a vele egykorúaknak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik