Élet-Stílus

Ritka betegsége miatt hatalmasra nőttek a kisfiú kezei

A nyolcéves kisfiú egyenként nyolc kilós kezeivel még a legegyszerűbb feladatokat is képtelen elvégezni.

Noha saját bevallása szerint nagyon bántja, hogy betegsége miatt nem élhet úgy, mint kortársai, az indiai kisfiú, Kaleem mégsem rajong az ötletért, hogy megműtsék a kezét. „Ahhoz először az orvosoknak el kellene altatniuk, utána pedig fel kellene vágniuk a kezemet, amit nem szeretnék” – mondja Kaleem, akinek egy ritka betegség miatt mindkét keze óriásira dagadt.

A kisfiú 27 éves édesanyja fia születése óta kétségbeesetten próbál megoldást találni a problémára, és azt mondja, már közvetlenül Kaleem születése után is tudta, hogy gyermekével nincs minden rendben. „A keze kétszer akkora volt, mint bármelyik újszülötté” – idézi az asszonyt a brit Mirror magazin, aki elmondta, nagyon aggódik gyermekéért, akinek kezei jelenleg egyenként 8 kilót nyomnak.


Kép forrása: mirror.co.uk 

„Mindent megteszünk, hogy teljes életet élhessen, ám ehhez szükség van arra, hogy az orvosok megműtsék a kezét” – ezt már a kisfiú 45 éves édesapja, Shamim mondta, aki hozzátette, a szükséges beavatkozásra a családnak nincs elég pénze. „Az orvosok szerint Kaleem betegsége nagyon ritka, épp ezért ahhoz, hogy megfelelően kezelni tudják egy alapos genetikai vizsgálatnak kellene őt alávetniük.”

Dr. Krishan Chugh, a delhi kórház kutatója az interneten látta a kis Kaleem fotóit, és bár jóslásokba nem szeretett volna bocsátkozni, annyit elmondott, a feldagadt kezeket véleménye szerint vagy egy úgynevezett lymphangioma (nyirokerekből kiinduló daganat), vagy egy jóindulatú tumor, az úgynevezett hamartoma okozhatja. „Mindkettő kezelhető, ám a pontos kórkép felállításához mindenképp alaposan meg kell vizsgálni a kisfiút” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik