Élet-Stílus

20 éve láncon tartja a családját, mert nincs pénze orvosra

A 35 éves indiai férfi azt mondja, a lánc az egyetlen, ami képes megfékezni ön- és közveszélyessé vált szeretteit.

Amikor 1994-ben apját, és öccsét is súlyos, mentális rendellenességgel diagnosztizálták az orvosok, a most 35 éves Dinesh Kaurav úgy döntött, minden létező követ megmozgat, hogy megfelelő orvosi ellátást szerezzen nekik. Csakhogy a napszámosként dolgozó, idénymunkákból élő férfi hamar rájött, nincs elég pénze arra, hogy megvegye szeretteinek a szükséges, ámde méregdrága orvosságot.


Képek forrása: Daily Mail 

„Próbáltam segítséget kérni a városvezetéstől, sőt, még a kormánytól is, de mindenhonnan elutasítottak.” A havonta 30 fontot, átszámolva 12 ezer forintot kereső férfi végül feladta a hiábavaló küzdelmet, és úgy döntött, édesanyjával kettesben vigyáznak majd beteg családtagjaikra. „Az elején ez még nem jelentett különösebb gondot, csakhogy a kezeletlen betegség miatt apám, és öcsém állapota folyamatosan romlott.”

Dinesh a Daily Mail című brit portálnak elmondta, néhány évvel később szerettei minden átmenet nélkül agresszívvá váltak: „Nem volt könnyű a gondjukat viselni. Néha kövekkel dobálták meg a szomszédainkat, és mindenkit, aki az utcánkba jött, máskor egyszerűen elcsatangoltak, és napokig nem találtuk őket.” Dinesh miután nem látott más megoldást, ezután döntött úgy, hogy láncra veri beteg szeretteit.

 

„Soha egyetlen pillanatra sem hagytuk őket egyedül. Mikor én a földeken dolgozom, anyám vigyáz rájuk, és lesi minden kívánságukat” – mondja, majd hozzáteszi, van, hogy a láncot is leveszik róluk. „Ilyenkor sétálhatnak egy keveset a hálószobából a hátsó kertbe.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik