Élet-Stílus

Rossz vonatra szállt gyerekként, 37 évig nem látta szüleit

A most 43 éves nő még 1977-ben tévedt el szülővárosában. Vonattal próbált meg hazajutni, de csak távolabb jutott. Méghozzá egy több mint hétszáz kilométernyire lévő városba, ahol árvaházba került.

A kínai nő még csak hatéves volt, amikor felült egy vonatra a kínai Hunan tartományban lévő városában, abban reménykedve, azzal sikerül majd megtalálnia otthonát, de elmondása szerint fogalma sem volt arról, hogy merre kéne mennie. Egyik rossz vonat követette a másikat, és kétségbeesésében egymás után próbálkozott újabb és újabb vonatokkal, míg végül a nagyjából hétszáz kilométerrel távolabbi Xuzhou városában kötött ki, ahol a hatóságok egy árvaházban helyezték el.

Jiang Ai-wu a kínai sajtónak elmondta: nem tett le arról, hogy megtalálja szüleit, de kisgyerekként fogalma sem volt arról, hogyan láthatna ennek neki. „Még a lakcímet sem tudtam” – mondta el a nő, aki végül csak az előző héten, 37 évvel eltűnése után találkozhatott újra szüleivel, akik eltűnése után hiába kutattak át mindent gyermekük után.

Végül Ai-wu lánya volt az, aki egy eltűnt emberek felkutatásával foglalkozó weboldal segítségével tudta megtalálni anyja szüleit. 

Jiang Ai-wu és anyja 37 év után tudta megölelni egymást
Fotó:Chinanews 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik