Élet-Stílus

Magát gyógyította a férfi, akinek orvosai két évet jósoltak

Miután kiderült, hererákja van, az 54 éves férfinek agresszív kezelést és műtétet javasoltak orvosai.

Noha saját bevallása szerint pánikba esett a diagnózisát hallva, az 54 éves Trevor Smith mégis úgy döntött, elutasítja az életmentő műtétet, melynek során orvosai eltávolították volna a heréit, a prosztatáját és a környező nyirokcsomóit is. A brit férfi rettegett attól, milyen élet vár majd rá egy ilyen radikális beavatkozás során, ezért döntött: műtét helyett alternatív gyógymódot keres.


Képek forrása: Daily Mail 

„Mázlim volt…”

„Senkinek sem javaslom, hogy mindezt utánam csinálja” – mondta a férfi a brit Daily Mailnek, majd hozzátette, nincs rá semmilyen garancia, hogy a módszer, ami az ő életét megmentette, másnak is segíteni fog. „Tény, hogy nekem bevált, de tény az is, hogy nem vagyunk egyformák” – mondta Trevor, aki azt sem tagadja, miután orvosai a 2012-es diagnózisa után közölték vele, hogy műtét nélkül legfeljebb két évet élhet, összeomlott.

„Rettenetes fájdalmaim voltak, de tudtam, nem vagyok rá képes, hogy a kés alá feküdjek. Magamat akartam gyógyítani.” A férfi ezután az internetet kezdte bújni, és szinte a létező összes alternatív gyógymódot ki is próbálta magán. Kizárólag friss gyümölcsöket, zöldségeket és olajos magvakat evett, vitaminokat szedett és a mai napig vitatott hatású „essiac teát” itta. Ám azt mondja, állapotában a legnagyobb változást mégsem ezek, hanem a kanabiszolaj idézte elő.

„Akkor már annyira kétségbe voltam esve, hogy szinte bármit kipróbáltam volna, függetlenül attól, hogy legális-e vagy sem” – vallja be, majd hozzáteszi, a szerből szükséges 60 grammot egy amerikai forgalmazótól, az interneten szerezte be. A háromgyermekes édesapa tíz héten keresztül kúrálta magát a szerrel, majd mikor úgy érezte, a fájdalma enyhült, újra orvoshoz ment.

 

Az orvosok még vizsgálják, mit tud a THC

A vizsgálatokon kiderült, ellentétben az orvosok jóslatával, Trevor agresszívnak tűnő rákja azután sem terjedt tovább, hogy a férfi hetekig halogatta az agresszív terápiát. „Mivel a daganat terjedése megtorpant, az orvosok úgy gondolták, egy kevésbé drasztikus módszerrel is kezelni tudják azt, így a betegségem ma már remisszióban van” – mondta a férfi.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki azt próbálja bizonyítani, daganatos betegségét a marihuána hatóanyagának segítségével győzte le. Az American Cancer Society által működtetett cancer.org című oldal szerint épp ezért az sem csoda, hogy 2012 óta zajlanak vizsgálatok, melyek azt igyekeznek bebizonyítani, hogy a THC felgyorsítja a daganatos sejtek pusztulását, valamint hogy fogékonnyá teszi a rákos sejteket a hagyományos kezelésekre, amilyen a sugár- illetve a kemoterápia, ám áttörést eddig még nem értek el.

Annyi biztos, hogy a világ néhány országában engedélyezik az orvosi marihuána fogyasztását végstádiumú rákos betegeknek kedélyjavító, fájdalomcsillapító, illetve étvágyjavító hatása miatt, illetve rendszeres rohamoktól szenvedő, krónikus betegeknek izomlazító hatása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik