Élet-Stílus

Nem tisztelik a turisták Olaszországot

A lazaság országának tartják Olaszországot a turisták és nem veszik komolyan az olasz embereket, ezért engedik el annyira magukat – véli a Corriere della Sera olasz lap.

A külföldi turisták Olaszországban egyre neveletlenebbül viselkednek. Belemásznak a szökőkutakba, esznek-isznak a tereken, napoznak az utcákon – idézi a Magyar Nemzet az olaszok problémáit.

Korábban a velencei Corriera Veneto című lap szerzője panaszkodott arról, hogy a turisták szabályos pikniket rendeznek az otthonról hozott szendvicseikkel és félmeztelenül sétálnak az utcákon, hogy lebarnuljanak, éjjel pedig részegen ordibálnak és a csatornák szélén intézik el dolgukat.

A Corriere della Sera szerint más olasz városokban sem visszafogottabbak a külföldiek. De a lap belátja azt is, hogy az olaszok sem példamutatóbbak: amikor a turisták a repülőtérről a római Termini pályaudvarra érkeznek, a káoszt, a kiabálást, a szabályok teljes hiányát látják, ilyenkor megállapítják, hogy Olaszországban ilyen az élet, ehhez kell alkalmazkodni. De azt is mutatja viselkedésük, hogy teljesen szabadnak érzik magukat, és olyan helynek tartják Olaszországot, ahol jó élni – foglalta össze az írásokat a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik