Élet-Stílus

Mit árul el rólunk az, hogy mit kívánunk?

Mindenkivel előfordul, hogy úgy érzi, mindent megadna egy falat csokoládéért vagy rájön, hogy valami sósat enne. Ezek a vágyak árulkodóak is lehetnek...

A csokoládé gazdag magnéziumban, ezért a csoki utáni vággyal ezt a nélkülözhetetlen ásványi anyagot kívánja pótolni a szervezetünk. Arra is ez lehet a magyarázat, hogy a menstruáció előtti időszakban miért esznek annyi csokit a nők: ilyenkor csökken a szervezetben a magnézium szintje.

Az alkohol,a túl sok kávé és a szénsavas üdítők miatt is kevesebb lehet a magnézium a szervezetünkben. Ha csokoládé helyett valamilyen egészségesebb módon szeretnénk pótolni a magnéziumot, együnk meg néhány szem brazil diót!


Kép forrása: Thinkstock 

Ha jégre vágyunk

Érdemes módon, a jég illetve a jeges italok iránti vágy a vashiány jele lehet. Ennek okát még a szakemberek sem tudják pontosan, de sejtések szerint a jég csökkentheti a szájban fellépő gyulladás fájdalmát, ami az anémia egyik tünete. Ha a jég kívánása mellett fáradékonyak, sápadtak is vagyunk, mindenképpen forduljunk orvoshoz! A vas pótlásához együnk vörös húsokat, fügét, sárgabarackot, spenótot vagy brokkolit.

Ha édességet kívánunk

Előfordulhat, hogy a szervezetünkben túl kevés a króm. Ez a mikrotápanyag többek között a vércukorszint kordában tartásáért felelős. Ha megadjuk magunkat az édesség utáni vágynak, azzal valójában csak rontunk a dolgon, mert hirtelen sok inzulin termelésére serkentjük a szervezetet, ami a cukoranyagcsere egyensúlyának felbomlásához vezethet. Lehet, hogy kiábrándító, de együnk inkább burgonyát, brokkolit, sárgarépát, spárgát vagy májat, ezekben az ételekben ugyanis sok a króm.

Szeretné tudni, mit jelent, ha leginkább húst enne? Olvassa el a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik