Élet-Stílus

Kipróbálható a halál

Egy morbid szabadulós játék segítségével mindenki átélheti, milyen lehet a halál élménye.

A CNN értesülései szerint a Samadhi – 4D Experience of Death a nálunk is igen népszerű szabadulós játékok egyik fajtája, amely drámai speciális effektekkel igyekszik a lehető legélethűbben átadni azt az élményt, amikor valaki távozik az élők sorából.

A játékot Sanghajban lehet majd kipróbálni 2014 szeptemberétől, a játékosoknak pedig valójában az a céljuk, hogy minden létező eszközzel életben maradjanak. Akinek ez nem sikerül, azt “elhamvasztják”, vagyis egy futószalagon fekve végiggurul egy krematóriumon, amelynek a végén forró levegő és fényhatások segítségével átélhetik az elhamvadást is. Ezután a játékosok egy puha, kerek kapszulába kerülnek, amely az újjászületést szimbolizálja.


Kép forrása: Thinkstock 

“A győztesnek is meg kell halnia” – magyarázta Ding Rui, a játék egyik kitalálója. “Egyszer mindenki meghal, nem számít, hogy korábban mit élt túl.”

Ding és társa Huang Wei-ping komoly kutatásokat végzett, többe között a hamvasztási folyamatot tekintve is, mivel Kínában az emberek mintegy fele választja ezt a temetési módot. Egy valódi krematóriumba is ellátogattak, ahol megkérték az üzemeltetőket, hogy küldjék őket keresztül a hamvasztón, természetesen lángok nélkül.

“Amikor Dinget elnyelte a kreamtórium, számomra nagyon stresszes volt ezt kívülről végignézni” – magyarázta Huang. “A krematórium üzemeltetője is elég ideges volt, nincs hozzászokva, hogy akit beküldött a kamrába, azt vissza is kell hoznia. Amikor én voltam bent, kibírhatatlan volt, nagy volt a forróság, alig tudtam lélegezni, azt hittem, tényleg meg fogok halni.”

Még többet szeretne tudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik