Élet-Stílus

Így változik az arc hét év alatt

A látványos változást, ahogy egy kamaszfiúból fiatal felnőtt lesz, egy másfél perces videó mutatja be.

Hugo Cornellier nyolc éve, 2006-ban egy videó hatására döntött úgy, hogy selfiezni kezd. No, de nem akárhogy: a fiatal, akkor még mindössze 12 éves srác úgy döntött, élete minden egyes napját dokumentálja, hogy később majd visszanézhesse, hogyan változott az évek során.

Az azóta eltelt nyolc évben Hugo közel 3000 fotót készített magáról. Mint mondja, az első kép óta valósággal megszállottja lett az önképeknek. „Bárhova megyek is, legyen az családi hétvége, vagy nyaralás a barátokkal, a laptopom mindig jön velem. A projekt kezdete óta eddig csak néhány nap maradt ki, és több mint 3000 kép készült.”

A 20. életévében járó fiatal először három éve összegezte, és sűrítette egyperces videóba az összegyűlt képeket. Ezt később feltöltötte a Reddit nevű közösségi oldalra, ahol hatalmas sikert aratott: videóját napokon keresztül főoldalon hozták. Most, az akkori sikeren felbuzdulva ismét videót készített: ezúttal másfél percben mutatja be azt a változást, amelyen az elmúlt hét évben keresztülment. Íme:

Miután ez a felvétel is óriási siker lett, Hugótól megkérdezték, meddig folytatja majd projektjét. Mint kiderült Hugónak egyáltalán nincs szándékában leállni, sőt! Mint mondta, nagy vágya, hogy a fotók egészen addig készüljenek majd, míg már ráncos öregember nem lesz. „Egy egész élet három percben. Ez az, ami motivál, amikor elfáradok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik