Élet-Stílus

Bulimia, ahogyan még sosem láthatta

Jo bulimiás. Minden áldott reggel abban bízik, hogy egy jó napra virradt: habzsolások és "ürítések" nélkül. A legtöbb napon csalódnia kell...

„Ez nem a kövérségről szól. Vagy arról, hogy én legyen a következő Kate Moss” – mondja a 21 éves Jo, aki azelőtt, hogy az evési rendellenesség teljesen átvette volna az irányítást az élete felett, ígéretes táncos volt. Az elmúlt években azonban sokat romlott az állapota, és otthagyta az iskolát és elbújt a világ elől. Betegségét igyekezett mindenki elől eltitkolni: beleértve a barátait, a rokonait, sőt még a közvetlen családját is.


Kép forrása: Laia Abril 

2010. novemberében változott meg az élete, amikor összeismerkedett a 25 éves spanyol fotóssal, Laia Abrillal. A művész hosszadalmas kutatómunka után talált rá Jora azután, hogy elhatározta, tényfeltáró sorozatot készít az evési rendellenességekről. A két lány összeállt, nem sokkal később pedig megszületett a Bad Day című képsorozat, melyhez a szívfacsaró képaláírásokat is együtt készítették.

„Felébredtem Joval, és hallottam, ahogy azt mondja: remélem, a mai nap egy jó nap lesz. Elmentem vele bevásárolni, filmeket néztünk együtt a számítógépén, és közben láttam, min megy keresztül a mindennapos krízis, a hányás, az evés és az ivás után… Láttam, ahogy a jó napok rosszá válnak, és láttam, ahogy Jo mások előtt eljátssza, hogy teljesen jól van” – fogalmazott a fotós, majd hozzátette, ez a tettetés az, amiről elsősorban a bulimia szól. Elrejteni a fájdalmat a világ elől, és közben csak túlélni.

Még több képet nézne? A Girlpower blogon megnézheti ide kattintva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik