Élet-Stílus

Sikeres szeretne lenni? Ezeket ne tegye!

Kishitű? Kevés az önbizalma, ráadásul halogatja is a dolgait? Rossz hírünk van, ez nem a siker felé vezető út.

Mindig is érdekelte, mi az, amit a szupereredményes emberek máshogy csinálnak? Hogy mi a sikerük titka? Hogy miért van az, hogy nekik mindig minden összejön, míg másoknak nem? Nos, a Magaduram blog segítségével most megkaphatja a válaszokat a kérdéseire.

A sikeres emberek nem várnak arra, hogy kedvük legyen valamihez

Bármennyire is szeretnénk, a hangulatainkat csak a legritkább esetben tudjuk kontrollálni. Vagy még akkor se. Vannak napok, amikor a rosszkedv, és a negatív gondolatok özöne bármit teszünk is, egyszerűen ránk telepszik és egy darabig velünk is marad. Hogy aztán kis idő múlva ugyanolyan hirtelen, ahogy jött, eltűnjön.

A sikeres emberek abban nagyok, hogy bármilyen hangulatuk legyen is, megcsinálják a feladataikat. Még akkor is, ha semmi kedvük hozzá.

Terv nélkül nem indulnak el soha

A sikeres emberek szerint a hatékonyság egyik legfontosabb feltétele, hogy mindent tervezzünk meg időben. Igen, tisztában vannak vele, hogy mindez megöli a spontaneitást, ám azzal, hogy pontosan kidolgozzák a célelérés egyes lépéseit, óriási önbizalmuk lesz, hiszen ezzel megszüntetik a bizonytalanságukat.

Ismeretlen fogalom számukra az önszabotázs

Aki önromboló szokásokat vesz fel, az ritkán tud igazán hatékony lenni. Klasszikusan ilyen „önromboló tevékenység” minden szenvedélybetegség, de a kalandkereső életmód, sőt bármilyen hihetetlen a halogatás is ide tartozik. A tehetség mindezt csak ideig-óráig tudja kompenzálni.

Nem akarnak mindent maguk csinálni

A sikeres emberek híresek arról, hogy amit csak lehet, delegálnak a feladataik közül. Ezzel szemben a legtöbb ember csak abban bízik igazán, amit maga csinál meg. Csakhogy ez az egyik legrosszabb életstratégia, mert az időkorlát miatt behatárolja az elvégezhető munka mennyiségét. A hatékony emberek elengedik a kontrollkényszert és a perfekcionizmus-bogarat, a felszabaduló időben pedig azt teszik, amiben igazán jók.

Még többet szeretne tudni? Olvassa el a folytatást a Magaduram blogon!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik