Élet-Stílus

Élete legbrutálisabb évét örökítette meg fotókon

A képekkel készítőjük a nők elleni erőszakra akarta felhívni a figyelmet. Eddig több mint 20 millióan látták a videót.

Újra futótűzként terjed a neten az a videó, melynek főszereplője, egy fiatal horvát nő, aki úgy döntött, egy éven keresztül minden nap fotót készít magáról. Utóbb kiderül, hogy élete legrosszabb évét dokumentálja ilyen formában, párja ugyanis rendszeresen veri, így a képeken időről-időre látni lehet a verések, fojtogatások és súlyos ütlegelések nyomát is. Az alig egy perces felvétel utolsó képkockáján is összevert arccal szerepel és egy feliratot tart, melyen ez áll: „Segítsetek! Fogalmam sincs kibírok-e még egy napot.”

A döbbenetes felvétel, melyet eddig több mint 20 millióan láttak világszerte, és amit most újra felkapott az internetező közönség, egy 2013-as horvát kampány része, mellyel a készítők a nők elleni, valamint a családon belüli erőszakra szeretnék felhívni a figyelmet. Mint kiderült, a képeken látható brutális sérüléseket profi sminkesek készítették.

A felvétel főszereplője, Mia Hujic egy profi modell, aki Olaszországban olyan neves tervezők kifutóin is megfordult már, mint Ralph Lauren és Jill Sander. Hujic a modellkedés mellett olasz tolmácsként és filológusként dolgozik. Noha a Telegraf című horvát lap tavaly megtalálta őt, és meg is kérdezte a felkavaró videóról, a modell elzárkózott az interjútól, mondván arról nem mondhat semmit. 

Nem csak külföldön segít az internet

Még csak néhány napja annak, hogy Halász Dóra története bejárta a teljes magyar sajtót. A fiatal lány neve azután vált ismertté, hogy feltöltött a Facebookra egy olyan képet, melyen jól látszik, megverték. Mint később kiderült, Dórát előzetes szóváltás után a barátja hagyta helyben annyira, hogy az egész testét kék-zöld foltok és zúzódások borították.

A támadás után a lány képet készített a sérüléseiről, majd feltöltötte a Facebookra, hogy így hívja fel a figyelmet a nők elleni erőszakra. A fiatal lány támadóját, a 23 éves nemesnádudvari G. Bálintot, a rendőrség kedden fogta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik