Élet-Stílus

Vérdíjat tűztek ki a Grand Canyon mókusgyilkosának fejére

Négymillió forintnak megfelelő nyomravezetői díj segítségével kerítenék kézre azt a turistát, aki előbb magához édesgetett, majd a mélységbe taszított egy mókust.

A brutális cselekményről készült videó bejárta a világhálót és felháborította az embereket, a nemzeti park igazgatósága vizsgálatot indított, a PETA állatvédő szervezet pedig pénzjutalmat ajánlott fel annak, aki segít “megtalálni, letartóztatni és felelősségre vonni” a tettest, egy “szívtelen gazembert”, feltehetően egy francia turistát.

Az ismeretlen időpontban és pontosan meg nem határozott helyen készült videón két félmeztelen fiatal férfi látható, amint ennivalóval mókusokat csalnak a szakadék széléhez, majd egyikük egyetlen hatalmas rúgással a mélybe repíti az egyik gyanútlan állatot. A jelenetet rögzítő szemtanúk szerint a férfiak franciául beszéltek.

“Azok, akik így bántalmaznak egy állatot, mindenkire nézve veszélyesek – eltaposhatnak bárkit, aki az útjukba kerül, legyen az ember vagy állat, és el kell kapni őket, még mielőtt újra lesújthatnának” – hangoztatja a PETA több nemzeti, köztük francia szervezete által szerdán közzétett felhívás.

Az állatbántalmazási ügyben vizsgálatot indított a Grand Canyon Nemzeti Park igazgatósága is. A vadon élő állatok bántalmazását fél évig terjedő börtön-, és 5000 dollár pénzbüntetéssel sújthatják az Egyesült Államokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik