Élet-Stílus

A világ legrajabb ingében ünnepli születésnapját

Négykilós színarany ruhadarabot csináltatott magának az indiai Pankadzs Parakh, hogy méltóképpen ünnepelje 45. születésnapját pénteken – írja az MTI.

Az ing legalább 67 millió forintba kerülhetett, húsz mumbiai aranyműves négy hónapig dolgozott rajta. Parakh első útja az új ingben a templomba vezetett, hogy hálát adjon az isteneknek.

Fotó: Hindustan Times

A férfi lakóhelyén élők már meg sem lepődtek a drága ruhán, Parakh ugyanis rendszerint két-három kilónyi arannyal díszítve szokott az utcára kilépni. Közeli családját már nem különösebben izgatja az aranymánia, de a tágabb rokonság bolondnak nézi. „Már az esküvőn is kínosnak találták, hogy több arany volt rajtam, mint a menyasszonyon” – mondta.

A férfi reméli, hogy az inggel bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe is. A hétgombos, galléros ing színaranyból van, belül vékony textil védi a bőrt a horzsolástól. Akár ki is lehet mosni, ha pedig elszakad, könnyen javítható – természetesen garancia is járt rá. Igaz, hogy egy rendes ingnél jóval súlyosabb, de állítólag rugalmas és kényelmes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik