Élet-Stílus

Átúszta az áradó folyót a kismama, mert nem akart otthon szülni

Az indiai nő a terhessége kilencedik hónapjában több mint egy kilométert úszott. Családja és orvosai hősként ünneplik.

Rettegett, hogy kis falujukban nem lesz megfelelő orvosi segítsége, amikor beindul a szülés, ezért a 22 éves Yellavva úgy döntött, kerül amibe kerül, elmegy a legközelebbi kórházba. Ez a bizonyos legközelebbi kórház a szomszéd városban, a monszuntól áradó folyó túlpartján volt, ám ez sem tántorította el az indiai kismamát.

Hagyományos időjárási viszonyok között az utasokat csónakokkal szállítják a túlpartra, ám az évnek ebben a szakában, amikor a monszun miatt megáradnak a folyók, a hajóforgalom is szünetel. Yellavva, miután számba vette a lehetőségeit, és a szülésig hátra levő idejét, arra jutott, hogy a leggyorsabb, ám egyben legveszélyesebb lehetőséget választja, és átússza a Krishna folyót, amibe ilyenkor még a tapasztalt úszók se nagyon merészkednek – számolt be a BBC Hindi.


Kép forrása: Thinkstock 

A nem mindennapi utazás alatt Yellavva szerencsére nem maradt magára. Elkísérte őt ugyanis apja, sőt a bátyja is, akik úszás közben segítették a kilenc hónapos terhes kismamát. „A bátyám ment elől, utána én következtem, édesapám pedig leghátul úszott, hogy ha menet közben történne velünk valami, segíteni tudjon. A biztonság kedvéért kötéllel kötöttük magunkat egymáshoz, sőt, a bátyám még üres műanyagpalackokat is tett a karomra, hogy fenntartson a vízen.” Az eredetileg fél kilométeres utat a család végül több mint egy óra alatt tette meg az erős sodrás miatt, és bár mindannyian kimerültek, végül biztonságban átértek a másik partra.

Miután partra evickéltek, a kismamát azonnal a Kekkerában lévő orvosi központba szállították, ahol orvosa, dr. Veena megállapította, hogy a kimerültségen kívül se neki, se születendő gyermekének nincs baja. „Hét éve dolgozom ebben a kórházban, de még csak hasonlót se láttam ezidő alatt. Olyan előfordult már, hogy valaki megpróbálta átúszni a folyót, de hogy egy kismama, ráadásul alig pár nappal a szülés előtt, olyan még soha” – nyilatkozta a BBC-nek, majd hozzátette, Yellavvának a szülésig 20, legfeljebb 25 napja lehet hátra. „Addig, míg a fájások beindulnak, egy rokonánál helyezték el.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik