Élet-Stílus

Tíz hétköznapi jócselekedet, amitől Önnek is jobb kedve lesz

Hát persze, hogy vannak még jó emberek, hát persze, hogy van még remény.

A következő válogatásban tíz jócselekedet szerepel. Olyan apró, váratlan lépések, amiket vadidegen emberek kedvéért tettek meg. Olyan segítségek, amikre nem számított a támogatott fél. Olyan tettek, amelyektől – remélhetőleg – mindannyiunknak kicsit jobb kedve lesz.

Ingyen elvihető virágok: lepjen meg velük valakit, akit szeret.


Fotó: Kindnessblog

A teniszlabdákkal teli dobozt egy kutya emlékére tették ki a gazdái, méghozzá azért, hogy bárki elvehessen egy lasztit, és játszhasson a saját négylábújával. „Élje meg életének minden pillanatát úgy, ahogy kutyája teszi: feltétlen szeretettel, hűséggel és boldogságban.”


Fotó: dogheirs.com

Ez az egyiptomi lány minden áldott nap, amikor kijön a metróból, leül ehhez a kisfiúhoz, és tanítja őt írni-olvasni.


Fotó: Kindnessblog

Ez az úriember szerzett egy bazinagy ernyőt, hogy az esős időben elkísérje az idős hölgyeket a kocsijukhoz.


Fotó: Kindnessblog

Az autótulajdonosok írtak egy levelet a parkolóőrnek, amelyben tudatják, hogy elveszítették a kocsikulcsot, és kérik, hogy könyörüljön meg rajtuk egy napig. A közterület-fenntartó válaszolt: reméli, hogy sikerül megtalálni a kulcsot, és az adott napra „felmentést ad”.


Fotó: reddit

„Ön nem ismer engem, de láttam, hogy ön gumikat akart szerezni a teherautójára” – így kezdődik az üzenet, amelynek szerzője kifejti, hogy neki egyszer már segített egy ismeretlen ember, és most szeretné ezt meghálálni azzal, hogy ő is segít valakin, akit nem ismer. Az ő ajándéka: ha a borítékban található bont a megadott címre elviszi, ingyen kap gumikat a teherautójára. „Cserébe egyetlen dolgot kérek: egy napon ön is tegyen meg egy szívességet egy ismeretlen embernek.”


fotó: the chive

Ez a Disneylandben dolgozó biztonsági őr autogramokat gyűjt a gyerekektől. A habos-babos ruhába öltözött kislányhoz így szólt: „Elnézést, Hercegnő, adna nekem egy autogramot?” – és ezzel a bókkal örökre szóló élményt szerzett a kislánynak.


Fotó: reddit

Nemrég írtunk arról a kisfiúról, aki „szórólapot” gyártott arról, hogy ingyenes koncertet ad a kertjükben. Egy ismeretlen ember Facebook-eseményt szervezett, és így nézők tucatjai állták végig zuhogó esőben a fiúcska első koncertjét.

 
Forrás: Facebook/Thomas Rehbein

Egy gyermeket váró pár lakását lerombolta a Sandy hurrikán. Egy ismeretlentől kaptak egy pénzzel teli borítékot, amit eredetileg a Vöröskeresztnek szánt, de aztán úgy gondolta, legjobb lesz, ha közvetlenül a károsultaknak adja.


Fotó: reddit

Ez a könyvárus azt írja, hogy amikor ő nincs ott, akkor is bárki elvehet egy könyvet, és majd alkalomadtán behozza neki annak ellenértékét. Emellett ingyen adja a könyveket azoknak, akik nem tehetik meg, hogy fizessenek értük.


Fotó: Tumblr

Ajánlott videó

Olvasói sztorik