Élet-Stílus

Nyolc napig esővízen élt a rákos asszony

Agydaganata miatt vezetés közben hallucinálni kezdett. Letért a főútról, eltévedt, majd beragadt a sárba. Sokáig azt hitte, meghal.

„A legrosszabb az volt, hogy igazából fel sem fogtam, hogy bajban vagyok” – emlékezett vissza a 62 éves Kay Springer a Fox23 csatorna riporterének a vele történtekre. Az oklahomai nagymama aznap épp az egyik szomszéd városból tartott hazafelé, a megszokott útvonalát követve, amikor váratlanul rosszul lett. „Teljesen összezavarodtam, fogalmam se volt, merre kell hazamennem” – mondja az asszony, aki ezután a főútról letérve a folyó felé hajtott.

Az asszonyt végül egy árokba borult autójával, és beszorult. „Se előre, se hátra nem ment az autó, beszorultam” – mondja, majd elárulja, aggódni egy pillanatig se aggódott, ugyanis betegsége miatt szinte egész végig hallucinált. „Ott ültem az autóban, a távolban pedig láttam mentőcsapatokat megjelenni, de beszélgettem a családommal, sőt még híres hollywoodi színészekkel is” – tette hozzá. Kayt végül nyolc nappal később szúrta ki egy arra járó halász.


Kép forrása: Fox 

„Nem mozdultam az autóból, egyrészt mert képtelen voltam rá, másrészt mert nem mertem. Arra tudtam csak gondolni, hogy már nincs sok időm hátra.” Az idős asszonynak szerencsére annyi lélekjelenléte még maradt, hogy egy nejlonzacskót kössön az autója visszapillantó tükrére, melyben esővizet gyűjtött össze. „Napokon keresztül ez a kis víz volt minden, amit magamhoz tudtam venni.”

Kayt végül megmentették, és nem sokkal később meg is műtötték. Az agyából több daganatot is eltávolítottak, most pedig kemoterápiával és sugárkezeléssel is kezelik. „Bízom benne, hogy még maradt egy kis időm, amit az unokáimmal tölthetek. Ha most kellene meghalnom, meghalhattam volna ott, az autó ülésén ülve is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik